De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lamsköfte met yoghurt-citroensaus en zoetzure ui

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lamsköfte met yoghurt-citroensaus en zoetzure ui

Bereidingswijze

Yoghurt-muntsaus

  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Snijd de ingemaakte citroen fijn.
  • Meng in een kom de munt met de citroen, yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zoetzure ui

  • Pel en snijd de ui in fijne ringen.
  • Meng in een kom de ui met de azijn en suiker. Laat minstens 1 uur marineren.

Lamsköfte

  • Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de sjalot.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Meng het gehakt met de sjalotten, rode peper, knoflook, het  ei, komijnpoeder, paneermeel, peterselie en de tomatenpuree toe aan de kom.
  • Kneed het gehakt, sla de lucht eruit en vorm gelijke ballen ter grootte van een flinke pingpongbal. Druk de ballen ovaal plat.
  • Verhit olie in een grillpan of barbecue. Gril de kofte om en om circa 4 minuten.

Serveren

  • Rooster het platbrood kort op de grill of barbecue.
  • Beleg met de yoghurt-muntsaus, kofte,  zoetzure ui en de rucola.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.