Lamsköfte met yoghurt-citroensaus en zoetzure ui

21
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Yoghurt-muntsaus

  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Snijd de ingemaakte citroen fijn.
  • Meng in een kom de munt met de citroen, yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zoetzure ui

  • Pel en snijd de ui in fijne ringen.
  • Meng in een kom de ui met de azijn en suiker. Laat minstens 1 uur marineren.

Lamsköfte

  • Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de sjalot.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Meng het gehakt met de sjalotten, rode peper, knoflook, het  ei, komijnpoeder, paneermeel, peterselie en de tomatenpuree toe aan de kom.
  • Kneed het gehakt, sla de lucht eruit en vorm gelijke ballen ter grootte van een flinke pingpongbal. Druk de ballen ovaal plat.
  • Verhit olie in een grillpan of barbecue. Gril de kofte om en om circa 4 minuten.

Serveren

  • Rooster het platbrood kort op de grill of barbecue.
  • Beleg met de yoghurt-muntsaus, kofte,  zoetzure ui en de rucola.

Ingredienten

4
Personen

Yoghurt-citroensaus

  • 1 bos munt
  • 0.25 ingemaakte citroen
  • 200 ml yoghurt

Zoetzure ui

  • 1 grote rode ui
  • 200 ml witte balsamicoazijn
  • 4 el suiker

Lamsköfte

  • 1 bos peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl komijnpoeder
  • 60 g paneermeel
  • 50 g tomatenpuree

Serveren

  • 4 Libanese platbroden
  • 1 bos rucola

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
21