Yoghurt-muntsaus
- Pluk en hak de munt fijn.
- Snijd de ingemaakte citroen fijn.
- Meng in een kom de munt met de citroen, yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Zoetzure ui
- Pel en snijd de ui in fijne ringen.
- Meng in een kom de ui met de azijn en suiker. Laat minstens 1 uur marineren.
Lamsköfte
- Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de sjalot.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
- Pel en hak de knoflook.
- Meng het gehakt met de sjalotten, rode peper, knoflook, het ei, komijnpoeder, paneermeel, peterselie en de tomatenpuree toe aan de kom.
- Kneed het gehakt, sla de lucht eruit en vorm gelijke ballen ter grootte van een flinke pingpongbal. Druk de ballen ovaal plat.
- Verhit olie in een grillpan of barbecue. Gril de kofte om en om circa 4 minuten.
Serveren
- Rooster het platbrood kort op de grill of barbecue.
- Beleg met de yoghurt-muntsaus, kofte, zoetzure ui en de rucola.
0 reacties