rundvleessoep

Rundvleessoep (zondagse soep) 

Van die geuren die je je leven lang bijblijven: de rundvleessoep, 'zondagse soep' genoemd, van oma is daar zeker een van. En wat worden we toch gelukkig van dit soepje. Mocht je het zelf ook eens willen maken: hier vind je een recept voor een variant van oma's rundvleessoep. 

Pannenkoeken

Pannenkoeken 

Yes! Pannenkoeken. Wat zijn we daar toch dol op. Oma's kunnen dit natuurlijk als de beste. Zonder moeite een pannenkoek in één beweging omkeren: oma doet het allemaal. 

Klassieke appeltaart

Appeltaart 

Dat moment wanneer je oma's keuken binnenkomt en haar appeltaart alweer eventjes in de oven staat. Hmmm.. Van deze geur krijg je nooit genoeg. Oma's appeltaart is dan ook keer op keer een ware sensatie. 

Grootmoeders griesmeelpudding met stoofperen

Griesmeelpudding met stoofperen

Griesmeelpudding is natuurlijk echt iets van vroeger. Maar griesmeelpudding is vandaag de dag ook nog steeds een hartstikke goed idee. Probeer daarom deze griesmeelpudding met stoofperen eens uit. 

Stamppot spruitjes met verse worst

Stamppot spruitjes met verse worst

Stamppot maken is natuurlijk echt één van de vele kwaliteiten die oma's hebben. Lekker op zijn oud Hollands met verse worst. Wie wordt er bijvoorbeeld nou niet gelukkig van deze stamppot van spruitjes

Wentelteefjes

Wentelteefjes 

Tot slot mogen wentelteefjes natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Als lunch of ontbijt: het was altijd wel tijd voor de wentelteefjes van oma. Genieten. 

Benieuwd naar nog meer recepten uit oma's keuken? Hier vind je een overzicht van alle recepten uit het programma Zoals Alleen Oma Dat Kan