Rijstebrij
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook de rijst met melk, zout en vanillemerg- en stokje circa 1 uur op laag vuur met deksel op de pan. Verwijder het vanillestokje. Haal van het vuur en roer de boter en de suiker erdoor.
Pruimen
Stap 1:
Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water. Giet af en laat even uitlekken. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Stap 2:
Voeg de pruimen, rozijnen, suiker en de kaneelpoeder toe aan een pan en breng aan de kook. Laat het geheel circa 3 minuten zachtjes koken totdat de pruimen zachter geworden zijn maar niet uit elkaar vallen.
Stap 3:
Schep de rijstebrij in een kom en verdeel het pruimenmengsel erover. Serveer warm of koud.
Tip van Rudolph:
Het is het lekkerst om één van beide koud en het andere warm te laten.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
0 reacties