De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijstebrij met pruimen

Rudolph deelt zijn recept voor deze heerlijke rijstebrij met pruimen.

60 MIN
Rijstebrij

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Rudolph deelt zijn recept voor deze heerlijke rijstebrij met pruimen.

Bereidingswijze

Rijstebrij

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook de rijst met melk, zout en vanillemerg- en stokje circa 1 uur op laag vuur met deksel op de pan. Verwijder het vanillestokje. Haal van het vuur en roer de boter en de suiker erdoor.

Pruimen

Stap 1:
Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water. Giet af en laat even uitlekken. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.

Stap 2:
Voeg de pruimen, rozijnen, suiker en de kaneelpoeder toe aan een pan en breng aan de kook. Laat het geheel circa 3 minuten zachtjes koken totdat de pruimen zachter geworden zijn maar niet uit elkaar vallen.

Stap 3:
Schep de rijstebrij in een kom en verdeel het pruimenmengsel erover. Serveer warm of koud.

Tip van Rudolph:
Het is het lekkerst om één van beide koud en het andere warm te laten.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker