Rudolph deelt zijn recept voor deze heerlijke rijstebrij met pruimen.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Rijstebrij

  • 1 vanillestokje
  • 125 g basmatirijst
  • 1 l volle melk
  • 1 mespunt zout
  • 50 g boter
  • 100 g suiker

Pruimen

  • 200 g pruimen
  • 25 g rozijnen
  • 100 g bruine suiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Rijstebrij

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook de rijst met melk, zout en vanillemerg- en stokje circa 1 uur op laag vuur met deksel op de pan. Verwijder het vanillestokje. Haal van het vuur en roer de boter en de suiker erdoor.

Pruimen

Stap 1:
Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water. Giet af en laat even uitlekken. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.

Stap 2:
Voeg de pruimen, rozijnen, suiker en de kaneelpoeder toe aan een pan en breng aan de kook. Laat het geheel circa 3 minuten zachtjes koken totdat de pruimen zachter geworden zijn maar niet uit elkaar vallen.

Stap 3:
Schep de rijstebrij in een kom en verdeel het pruimenmengsel erover. Serveer warm of koud.

Tip van Rudolph:
Het is het lekkerst om één van beide koud en het andere warm te laten.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

28
Rijstebrij
Rijstebrij