Wentelteefjes! Een echte klassieker, of, zoals 24Kitchen's chef Miljuschka het noemt: 'childhood memory'. Wentelteefjes zijn niet alleen vreselijk lekker (grote hit bij kinderen!), het is ook dé manier om oud brood op te maken. Oma wist dat, moeder wist dat en jij nu ook. Maak dit recept, met gouden tips van Miljuschka voor de knapperigste wentelteefjes ooit.

Miljuschka Witzenhausen

Hoe maak je wentelteefjes?

Het recept voor wentelteefjes is al jaren onveranderd. Want aan een klassieker moet je immers niet tornen. Miljuschka maakt haar wentelteefjes met liefst met wit brood, maar je kunt natuurlijk prima wat (vezelrijker) bruin brood gebruiken. Er is slechts één vereiste: het brood moet oud zijn. Bewaren dus, dat brood van gisteren!

Miljuschka's tips voor de perfecte wentelteefjes

Uiteraard zijn er keukengeheimen, ook als het om het ultieme wentelteefje gaat.

  1. Zoet is geen zoet zonder een snufje zout: het accentueert de diepte van de suiker. 
  2. Laat het brood even lekker weken, zodat het eieren, melk, suiker en kaneel-mengsel goed kan intrekken. Let wel: hoe langer de wentelteefjes weken, hoe langer de baktijd.
  3. Laat de pan goed heet worden; je gaat je wentelteefjes bijna frituren.
  4. Gebruik ghee* in plaats van gewone boter. Miljuschka: 'Ghee kan veel heter worden dan boter. Dan krijg je écht knapperige kantjes.'
  5. Strooi meteen suiker over de wentelteefjes zodra je ze uit de pan haalt.

*Weetje: boter verbrandt bij 130 graden, ghee bij 250. Perfect dus om die wentelteefjes goed heet te bakken en knisperend krokant te krijgen! Want: 'Het leven valt en staat met knapperige momenten.'

Wil je je wentelteefjes extra feestelijk maken? Serveer ze met wat verse fruit, zoals aardbeien en blauwe bessen.

Ingredienten

4
Personen

Wentelteefjes

  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 100 g suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 sneetjes oude brood, wit of bruin
  • 1 el boter

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

Wentelteefjes

Stap 1:

Klop met een garde de melk samen met de eieren, zout, drie kwart van de suiker en de helft van de kaneelpoeder los.

Stap 2:

Laat de sneetjes brood om en om in het beslag weken (tip: gebruik hier een ovenschaal voor).

Stap 3:

Verhit de boter (of ghee) in een koekenpan en bak de wentelteefjes circa 2 minuten per kant.

Stap 4:

Meng de resterende suiker en kaneel met elkaar en strooi over de wentelteefjes.

Dol op kaneel? Probeer deze Zweedse kaneelbroodjes >

Geef je waardering

9885
wentelteefjes recept