De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wentelteefjes recept

Oud brood over? Dat betekent wentelteefjes bakken. Deze ouderwetse wentelteefjes van Miljuschka brengen je terug naar vroeger.

10 min (voor)bereidingstijd
wentelteefjes recept

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Wentelteefjes brengen mij terug naar vroeger! Oma's wentelteefjes zijn niet alleen vreselijk lekker, maar het is ook dé manier om oud brood op te maken."

Bereidingswijze

Wentelteefjes bakken

  1. Klop met een garde de melk samen met de eieren, zout, driekwart van de suiker en de helft van de kaneelpoeder los.

  2. Wentel de sneetjes brood om-en-om in het beslag (tip: gebruik hier een ovenschaal voor).

  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes circa 2 minuten per kant goudbruin.

  4. Meng de resterende suiker en kaneel met elkaar en strooi over de wentelteefjes.

Hoe maak je de lekkerste wentelteefjes?

Van dit basisrecept voor wentelfteefjes ga je natuurlijk al watertanden. Toch maak je wentelteefjes nog lekkerder wanneer je het maakt van brioche. Serveer het een zelfgemaakte bosbessencompote en zo heb je een superluxe variant.

Snel met Mil Heat wentelteefjes

Wat heb je nodig voor wentelteefjes?

Voor wentelteefjes heb je enkel oud brood, eieren, melk, suiker, en kaneel nodig, met wat boter of olie om ze in te bakken. Optioneel kun je vanillesuiker of -extract toevoegen voor extra smaak.

hartige wentelteefjes

Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker

Als je geen vanillesuiker hebt voor wentelteefjes, kun je alternatieven gebruiken zoals een beetje vanille- of amandel-extract door het losgeklopte ei. Of gebruik kaneel zoals in dit recept. Honing of ahornsiroop zijn lekker voor een extra zoetje. Citrusrasp werkt ook goed voor de liefhebbers van gris.

wentelteefjes

Wentelteefjes speciaal: probeer wat nieuws!

Voor speciale momenten kan je kiezen voor een paas(of kerst!)stol als basis van je wentelteefjes. Perfect om de restanten van je gezellig brunch op te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker