Hoe maak je wentelteefjes?
Het recept voor wentelteefjes is al jaren onveranderd. Want aan een klassieker moet je immers niet tornen. Miljuschka maakt haar wentelteefjes met liefst met wit brood, maar je kunt natuurlijk prima wat (vezelrijker) bruin brood gebruiken. Er is slechts één vereiste: het brood moet oud zijn. Bewaren dus, dat brood van gisteren!
Miljuschka's tips voor de perfecte wentelteefjes
Uiteraard zijn er keukengeheimen, ook als het om het ultieme wentelteefje gaat.
- Zoet is geen zoet zonder een snufje zout: het accentueert de diepte van de suiker.
- Laat het brood even lekker weken, zodat het eieren, melk, suiker en kaneel-mengsel goed kan intrekken. Let wel: hoe langer de wentelteefjes weken, hoe langer de baktijd.
- Laat de pan goed heet worden; je gaat je wentelteefjes bijna frituren.
- Gebruik ghee* in plaats van gewone boter. Miljuschka: 'Ghee kan veel heter worden dan boter. Dan krijg je écht knapperige kantjes.'
- Strooi meteen suiker over de wentelteefjes zodra je ze uit de pan haalt.
*Weetje: boter verbrandt bij 130 graden, ghee bij 250. Perfect dus om die wentelteefjes goed heet te bakken en knisperend krokant te krijgen! Want: 'Het leven valt en staat met knapperige momenten.'
Wil je je wentelteefjes extra feestelijk maken? Serveer ze met wat verse fruit, zoals aardbeien en blauwe bessen.
Laat hier je reactie achter