De recepten voor snelle en lekkere ontbijtjes: 

Spinazie-kokosontbijtshake

Deze shake is de perfecte uitkomst voor als je in de ochtend niet zoveel trek hebt, maar niet met een lege maag de dag wilt beginnen. Je maakt het binnen 5 minuten en met twee stukken fruit en een portie spinazie is het ook nog eens supergezond!

Miniatuurvoorbeeld

Granola

Granola maken is hartstikke makkelijk, maar vooral ontzettend lekker. Granola kun je natúúrlijk in de oven bakken, maar ook ineen pannetje! Zo kun je waar je maar wil je eigen granola maken. Eet smakelijk!

Miniatuur

Broodje aardbeiensalade met balsamicoazijn

Brood, saai? Dacht het niet! Geef jouw boterham een upgrade door deze te beleggen met deze heerlijke aardbeiensalade met balsamicoazijn. Eén ding is zeker: dit smaakt naar meer!

Miniatuurvoorbeeld

Acaï-bowl

Een acaï-bowl is een voedzaam veganistisch ontbijt. De basis staat vast, maar je kan helemaal losgaan met de toppings! Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, noten, gojibessen, cacaonibs, kokos of havermout. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Miniatuurvoorbeeld

Wentelteefjes

Zelfs met restjes kun je een snel en makkelijk ontbijt maken! Je oude boterhammen, een zielig bodempje melk en je laatste eitje kun je omtoveren tot deze fantastische wentelteefjes. Zo ga je (onbewust) voedselverspilling tegen. Win-win!

wentelteefjes recept

Havermout met wortelrasp

Als je weinig tijd hebt, is deze havermout een uitstekende oplossing. Ook omdat het snel en makkelijk mee te nemen is en weg eet! Dat komt doordat het gerecht iets wegheeft van de carrot cake. Do we need to say more? 

Miniatuurvoorbeeld

Bananenpannenkoekjes met havermout en kokos

Treuzelende kinderen kunnen behoorlijk frustratie opwekken op haastige ochtenden. Voor deze snelle en makkelijke pannenkoekjes zullen de kids met plezier uit hun bed komen. Dit geldt niet alleen voor hen maar ook zeker voor jezelf!  

Miniatuurvoorbeeld

Orange power smoothie 

Geef jezelf een boost met deze heerlijke smoothie. Door de wortel en mandarijn zal je lang vol zitten en het eerste deel van de dag moeiteloos doorkomen. Bovendien maak je met het recept meteen vier porties. Win-win!
 

Miniatuurvoorbeeld

Boerenomelet met champignons, spek en oude kaas

Een luxe ontbijtje maar dan megasnel en makkelijk! Één ding is zeker: na het proeven zal je voortaan twee keer nadenken om met een lege maag de deur uit te gaan. There you go: een grandioos ontbijt binnen 10 minuten.

Miniatuur

Vegan American pancakes

Pancakes, wie houdt er niet van? Maar wist je dat je deze heel eenvoudig zelf kunt maken? Binnen 10 minuten tover je deze heerlijke vegan American pancakes op tafel. Ideaal!  

 

Ook inspiratie nodig voor makkelijke recepten voor andere maaltijden? Bekijk alle makkelijke recepten

Miniatuur