Bekijk hier de recepten voor snelle en lekkere ontbijtrecepten: 

 

Spinazie-kokosontbijtshake

Spinazie-kokosontbijtshake

Deze shake is de perfecte uitkomst voor als je in de ochtend niet zoveel trek hebt, maar niet met een lege maag je dag wilt beginnen. Je maakt het binnen 5 minuten en met twee stuks fruit en een portie spinazie is het ook nog eens supergezond!

Scrambled eggs

Scrambled eggs

Of op gewoon op zijn Nederlands: roereieren. Creme fraiche is ons geheim om de eieren extra smeuïg te maken. Ook lekker: met uitgebakken spek. 

Toast met pindakaas, appel & cruesli

Toast met pindakaas, appel & cruesli

Wie is er niet groot geworden met boterhammen met pindakaas? Dit recept geeft jouw nostalgische boterham een upgrade. Naast het besmeren met pindakaas, beleg je jouw boterham met appel en krokante stukjes granola. Net zo snel en makkelijk maar toch iets specialer.

Açaikom

Acaï-bowl

Een acaï-bowl is een voedzaam veganistisch ontbijt. De basis staat vast, maar je kan helemaal losgaan met de toppings! Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, noten, gojibessen, cacaonibs, kokos of havermout. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Klassieke wentelteefjes

Klassieke wentelteefjes

Zelfs met restjes kun je een snel en makkelijk ontbijt klaarmaken. Je oude boterhammen, een zielig bodempje melk en je laatste eitje kun je omtoveren tot deze fantastische wentelteefjes! Zo ga je (onbewust) voedselverspilling tegen. Win-win!

Overnight oats met kaneel, kardemom en amandelen

Overnight oats met kaneel, kardemom en amandelen

Als je van tevoren al weet dat je weinig tijd hebt, zijn overnight oats een uitstekende oplossing. Ook omdat het mogelijk is om ze onderweg op te eten. Zet een afsluitbaar bakje met de ingrediënten een nachtje in de koelkast. En de volgende ochtend staat je ontbijt voor je klaar. Maar dan moet je het niet vergeten mee te nemen!

Bananenpannenkoekjes met havermout en kokos

Bananenpannenkoekjes met havermout en kokos

Treuzelende kinderen kunnen behoorlijk frustratie opwekken op haastige ochtenden. Voor deze snelle en makkelijke pannenkoekjes zullen de kids met plezier uit hun bed komen. Dit geldt niet alleen voor hen maar ook zeker voor jezelf!  

Vitaminesmoothie

Vitaminesmoothie

Een boost van vitamines geven een kickstart aan je ochtend. Door de banaan zal je lang vol zitten en  het eerste deel van de dag moeiteloos doorkomen. Met het recept maak je meteen vier porties. Daarmee bespaar je jezelf dus vier dagen onbijtbedenktijd! 
 

Bosbessen-maïswafels

Bosbessen-maiswafels

Een luxe ontbijtje maar dan megasnel en makkelijk. Je zal  voortaan wel twee keer nadenken om met een lege maag de deur uit te gaan. Het beslag kan natuurlijk de  avond ervoor gemaakt worden. There you go: een grandioos ontbijt binnen 3 minuten.

Fruitslush met huisgemaakte cruesli

Fruitslush met huisgemaakte cruesli

Een kant-en-klare cruesli is snel en makkelijk. Maar wist je dat je heel eenvoudig zelf cruesli kan maken? Dat is echt het proberen waard! Je kan namelijk zelf de ingrediënten en smaken kiezen. Als je een grote portie maakt kan je er ook een langere tijd van kan genieten. Ideaal dus.  

Ook inspiratie nodig voor makkelijke recepten voor andere maaltijden? Bekijk alle makkelijke recepten