Ingredienten

8
Porties

  • 150 g zelfrijzend bakmeel (optioneel: glutenvrije variant)
  • 500 ml amandelmelk
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 ml (ongezoete) appelmoes
  • 1 mespuntje zout
  • kokosolie om in te bakken

Optioneel: toppings

  • kokosyoghurt
  • vers fruit
  • pindakaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

1. Stop alle ingrediënten, behalve de kokosolie, in een grote kom en meng het met een garde tot een glad beslag. Voeg eventueel wat meer amandelmelk toe wanneer je beslag te dik is.

2. Gebruik voor het bakken een koekenpan met dikke bodem, bij voorkeur van gietijzer. Vet de pan in met wat kokosolie en laat de pan even goed heet worden.

3. Schep als de olie gesmolten is met een kleine soeplepel het beslag in het midden van de pan (je kan hiervoor pancakeringen gebruiken als je deze hebt maar als je deze niet hebt kan het ook zonder) en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur.

4. Tip: Je pannenkoekjes blijven lekker warm door ze op een bord, op een pan met kokend water te leggen en deze af te dekken met een diep bord of deksel.

5. Decoreer je pannenkoekjes met je favoriete toppings & voila!

Dit recept is van The Happiness Café.
Volg ze op Instagram voor meer gezonde inspiratie: The Happiness Café.
Productie: Beyond Boundaries Productions​​​​​​​

Geef je waardering

81
Vegan American pancakes
Vegan American pancakes