1. Oesters

Oesters zijn een ware delicatesse en kunnen op vele manieren worden bereid. Dit ingrediënt is misschien ook wel het meest bekende afrodisiacum. Oesters zijn rijk aan zink en dat zorgt voor de aanmaak van dopamine. Oftwel het stofje waar je een gelukkig gevoel van krijgt. Probeer deze 3 bereidingen van oesters maar eens uit! 

Aziatische oesters op 3 manieren

2. Chocolade

Het komt niet geheel als een verrassing maar tijdens het eten van chocolade komt ook het stofje dopamine vrij. Dit zou zomaar eens de reden kunnen zijn dat je er niet vanaf kan blijven. Net zo moeilijk als van deze moelleux au chocolat

Miniatuur

3. Gember 

Gember is heerlijk pittig en geeft het lichaam een boost. Letterlijk! Het kruid verbetert de bloedsomloop en stimuleert het centrale zenuwstelsel. Bovendien is gember ontzettend veelzijdig en makkelijk te gebruiken. Wat dacht je van gestoomde zeetong met gember of een salade met gember-kurkumadressing? Echt iets om te proberen.

Gestoomde zeetong met gember

4. Perzik

Perzik is een lustopwekkend fruit waar je het waarschijnlijk niet van had verwacht. Dit komt zoals bij de andere ingrediënten door de vitaminen en mineralen maar ook door de vorm. De zachte zoete vrucht is heerlijk te verwerken in een salade van Parmaham en mozzarella of in een kruimeltaart.

Salade met Parmaham

5. Hete pepers

Hoe heter hoe beter! Hete pepers verhogen je metabolisme en stimuleren de endorfine. Door deze stof ga je zweten, worden je lippen voller en versnelt je hartslag. 

kip madras

6. Knoflook

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook knoflook is lustopwekkend! Dan zou je alleen de slechte adem even moeten wegdenken. Doe het in je soep met deze heerlijke knoflookcroutons of serveer bij het voorgerecht een lekker knoflookbrood.

Miniatuur