Rudolph’s Valentijnscupcake

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cupcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng met een garde de bloem, cacaopoeder en bakpoeder met elkaar en roer de suiker en het zout erdoor.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Meng in een kom het ei met de melk, zonnebloemolie en het vanillemerg.
Meng het eimengsel door het bloemmengsel en roer tot een glad beslag.
Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Harde wenerdeeg
Kluts het ei.
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en de helft van het ei.
Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg.

Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een dunne plak en snijd er hartjes uit.

Bak de hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat de hartjes afkoelen.

Marsepein
Kneed het marsepein en het bietensap goed door elkaar.
Rol het marsepein dun uit en bekleed er de harde wenerdeeg hartjes mee.
Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is.
Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.
Dompel de onderkant van de hartjes in de chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schep de resterende chocolade in een spuitzakje, knip er een klein puntje af en spuit een liefdevolle tekst op het marsepein.
Laat de chocolade uitharden.

Garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Spuit een rozet slagroom op de cupcakes en zet de hartjes ertegenaan.
Snijd de passievruchten in vieren en leg ze op de slagroom.
Steek een takje munt in de slagroom en bestuif met poedersuiker.
 

Ingredienten

12
Porties

Cupcakes

  • 140 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie

Harde wenerdeeg

  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g suiker

Marsepein

  • 100 g marsepein
  • 75 ml bietensap
  • 100 g pure chocolade

Garneren

  • 200 ml room
  • 50 g suiker
  • 12 takjes munt
  • 3 passievruchten
  • poedersuiker

Extra nodig

  • cupcaketray
  • 12 cupcakevormen
  • bakpapier
  • bakblik
  • 2 wegwerpspuitzakken
  • gekarteld spuitmondje
Geef je waardering
5