Perzik doet het altijd goed in gebak. En dat blijkt weer in deze lekkere creatie van Miljuschka.  

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Personen

Kruimeldeeg

  • 100 g koude boter
  • 100 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 200 g bloem
  • 3 g kaneel

Vulling

  • 12 x perziken
  • 1 tl citroensap
  • 1 el kaneel
  • 1 el suiker
  • 3 el vlierbloesemsiroop

Benodigdheden

  • ovenschaal van 25 cm.

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Kruimeldeeg 
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom en mix een minuut.  Voeg dan de bloem en kaneel toe kneed of mix goed door elkaar.  Hoe langer je mixt, hoe groter de kruimels.  

Vulling 
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de perziken in grote blokjes. Doe de blokjes in een kom en meng met het citroensap, kaneel,  suiker en de vlierbloesemsiroop. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel het kruimeldeeg over de perziken. Bak de perzik-kruimeltaart voor 15 a 20 minuten tot de kruimels goudbruin zijn gekleurd. 

Geef je waardering

24
PERZIK TAART
PERZIK TAART