Perzik doet het altijd goed in gebak. En dat blijkt weer in deze lekkere creatie van Miljuschka.  

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Personen

Kruimeldeeg

  • 100 g koude boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 1/8 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 200 g bloem

Vulling

  • 12 perziken
  • 1 tl citroensap
  • 1 el kaneel
  • 1 el suiker
  • 3 el vlierbloesemsiroop

Benodigdheden

  • ovenschaal van 25 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Kruimeldeeg
1) Begin met het voorverwarmen van de oven. Zet deze op 180˚C.

2) Neem nu een grote kom en meng hierin de boter, de suiker en het zout. Meng dit voor ongeveer een 1 minuut en voeg dan de bloem en de kaneel toe. Dit kneed je nog eens door elkaar. Je wilt kruimels krijgen. Hoe langer je mixt des te groter de kruimels worden, doordat het meer gaat klonteren. Fijne kruimels is hier het lekkerste! Niet te lang dus.

Vulling
1) 
Voor de vulling begin je met het schoonmaken van de perziken. Schil ze, verwijder de pit en snijd de perziken in niet al te grote blokjes. Neem nu een kom en voeg hierin de perziken samen met het citroensap, de suiker, de vlierbloesemsiroop en de kaneel.

2) Als het goed verdeeld is stort je dit over in de klaarstaande (ingevette) ovenschaal. Verdeel nu je kruimels over de perziken in een gelijkmatige laag. Een beetje meer her en der geeft niet. Dat maakt de kruimellaag extra lekker.

3) Schuif de ovenschaal in de oven en bak de taart voor ongeveer 15-20 minuten. Als de kruimels mooi goudbruin gekleurd zijn is de taart klaar.

Geef je waardering

36
PERZIK TAART
PERZIK TAART