De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

perzik-kruimeltaart

Perzik doet het altijd goed in gebak. En dat blijkt weer in deze lekkere creatie van Miljuschka.  

35 min voorbereidingstijd
PERZIK TAART

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Perzik doet het altijd goed in gebak. En dat blijkt weer in deze lekkere creatie van Miljuschka.  

Bereidingswijze

Kruimeldeeg
1) Begin met het voorverwarmen van de oven. Zet deze op 180˚C.

2) Neem nu een grote kom en meng hierin de boter, de suiker en het zout. Meng dit voor ongeveer een 1 minuut en voeg dan de bloem en de kaneel toe. Dit kneed je nog eens door elkaar. Je wilt kruimels krijgen. Hoe langer je mixt des te groter de kruimels worden, doordat het meer gaat klonteren. Fijne kruimels is hier het lekkerste! Niet te lang dus.

Vulling
1) 
Voor de vulling begin je met het schoonmaken van de perziken. Schil ze, verwijder de pit en snijd de perziken in niet al te grote blokjes. Neem nu een kom en voeg hierin de perziken samen met het citroensap, de suiker, de vlierbloesemsiroop en de kaneel.

2) Als het goed verdeeld is stort je dit over in de klaarstaande (ingevette) ovenschaal. Verdeel nu je kruimels over de perziken in een gelijkmatige laag. Een beetje meer her en der geeft niet. Dat maakt de kruimellaag extra lekker.

3) Schuif de ovenschaal in de oven en bak de taart voor ongeveer 15-20 minuten. Als de kruimels mooi goudbruin gekleurd zijn is de taart klaar.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker