Valentijn groentetaartje

2
Makkelijk

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd
  • Rooster de rauwe bieten in aluminiumfolie, 1 uur in de oven op 200 °C. Laat de bieten afkoelen en schil ze. Je kunt ook gekookte, voorverpakte bieten kopen, maar je zal dan wel aan smaak en kleur inboeten. Maar je bent wel iets sneller klaar: it’s up to you.
  • Snijd de ronde stukjes van de bieten af zodat ze plat komen te liggen. Snijd ze in plakken en steek deze uit met een hartenvorm steker. Leg deze daarna op keukenpapier om het vocht te beperken.
  • Tip: Gooi alsjeblieft de restjes biet niet weg! Maak er bijvoorbeeld een bieten chocoladetaart, bieten-havermoutpannekoekjes of een bietendip van. Of bietenchips!
  • Klop voor de geitenkaascrème de slagroom lobbig en klop hierdoor de zachte geitenkaas. Doe dit mengsel in een spuitzak.
  • Snijd de schil van de bloedsinaasappel en sinaasappel. Breng dan je mesje langs de vliesjes zodat de partjes loskomen. Bewaar de partjes in een bakje en vang het vocht op in een glas. Rasp bij het sap de schil van de sinaasappel, voeg rode wijnazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Dit is je dressing!
  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. 
  • Pak twee borden en doe in het midden van elk bord laagjesgewijs een plakje biet op die je bespuit met de geitenkaascrème. De vulling moet niet tot aan de randen komen, anders gaat het druipen. Eindig met een plakje biet.
  • Doe de rucola in een kom en maak aan met de dressing. Verdeel de aangemaakte rucola rondom de taartjes en leg hier de (bloed)sinaasappelpartjes en geroosterde en gehakte hazelnoten op. Enjoy!

Ingredienten

2
Personen

Valentijn groentetaartje

  • 4 kleine rauwe bieten
  • 125 ml slagroom
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 sinaasappel
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • rucola
  • 50 g hazelnoten

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • hartjesvorm
  • spuitzak (of plastic druk-en-sluitzakje)
Geef je waardering
2