Dinchen: het woord is nog niet officieel opgenomen in het Nederlandse woordenboek, maar als het aan ons ligt komt daar snel verandering in. Dinch is een samentrekking van de woorden diner en lunch, en dat is ook de betekenis ervan: het is de maaltijd die je nuttigt tussen lunch en diner, of eigenlijk in plaats daarvan, op eenzelfde manier als ‘brunch’ de combinatie is van ontbijt (breakfast) en lunch.
Enorm gezellig en lekker praktisch: 'dinchen'

Wanneer dinch je?
Stel je deze situatie voor: rond een uur of vier komen er vrienden langs en je serveert een lekker hartig hapje, zet wat toastjes op tafel, misschien nog een warme snack. Het is hartstikke gezellig en iedereen snoept van de versnaperingen, de tijd vliegt en ineens is het acht uur. Een hoofdgerecht is eigenlijk niet meer nodig, want iedereen heeft al genoeg gegeten tijdens het ‘dinchen’.
Een ander voorbeeld: een familiefeest is vaak ingewikkeld plannen. Kinderen moeten op tijd naar bed, mensen komen van ver, niet iedereen heeft zin om netjes aan tafel te zitten. Een dinch in de vorm van een buffet is dan ideaal: gezellig, genieten van heerlijk eten en voor ieder wat wils, zonder dat het laat of ingewikkeld wordt.
Een dinch organiseren
Als je een dinch organiseert, zorg dan voor kleine bordjes en mooie servetten. Afhankelijk van de gerechtjes die je uitkiest heb je wel of geen bestek nodig. Kies voor een goede afwisseling tussen vlees, vis en veel lekkere verse, frisse gerechten. Ook is het lekker om warme en koude snacks te serveren tijdens de dinch.
Vind hieronder de beste recepten voor een dinch.
1. Abrikozen met tijm en geitenkaas
Abrikozen met geitenkaas is een combinatie waar je geen genoeg van krijgt. Daarnaast staan ze supersnel op tafel!
1. Mini-kroketten
Kroketten horen echt bij een gezellige avond. Als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd wil je nooit meer anders.
3. Hartige smørrebrød-taartjes
Ze zien er niet alleen onwijs leuk uit, ze zijn ook nog eens superlekker!
4. Nacho-schotel uit de airfryer
Een nacho-schotel mag echt niet ontbreken. Deze schotel maak je in de airfryer, supermakkelijk!
5. Pittige bloemkool-nuggets
Een vegetarische variant op de kipnuggets: de bloemkool-nuggets! Onwijs goed van smaak, lekker knapperig en met een pittige twist, wat wil je nog meer?
6. Plaattaart met zoete aardappel en groene asperge
Een plaattaart is perfect om te serveren op een avond met visite. Het is niet moeilijk om te maken en je kunt het makkelijk delen.
Ook interessant
- 7x snelle courgette-recepten
- Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
- BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
- 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
- Etentje op de planning? 6x recept-tips
- 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
- Hoe open je een oester?
- Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
- Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
- Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
- Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
- Miljuschka's culinaire hotspots
- Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
- Deze snacks passen perfect bij kombucha
- Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
- Omelet maken: zo doe je dat
- Tip! 4x originele multicooker-recepten
- Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
- 4x comfort food uit de multicooker
- Hoe bak je een zalm?