Wanneer dinch je?

Stel je deze situatie voor: rond een uur of vier komen er vrienden langs en je serveert een lekker hartig hapje, zet wat toastjes op tafel, misschien nog een warme snack. Het is hartstikke gezellig en iedereen snoept van de versnaperingen, de tijd vliegt en ineens is het acht uur. Een hoofdgerecht is eigenlijk niet meer nodig, want iedereen heeft al genoeg gegeten tijdens het ‘dinchen’.

Een ander voorbeeld: een familiefeest is vaak ingewikkeld plannen. Kinderen moeten op tijd naar bed, mensen komen van ver, niet iedereen heeft zin om netjes aan tafel te zitten. Een dinch in de vorm van een buffet is dan ideaal: gezellig, genieten van heerlijk eten en voor ieder wat wils, zonder dat het laat of ingewikkeld wordt.

Een dinch organiseren

Als je een dinch organiseert, zorg dan voor kleine bordjes en mooie servetten. Afhankelijk van de gerechtjes die je uitkiest heb je wel of geen bestek nodig. Kies voor een goede afwisseling tussen vlees, vis en veel lekkere verse, frisse gerechten. Ook is het lekker om warme en koude snacks te serveren tijdens de dinch.

klik op de foto's voor het bijbehorende recept.