Antipasti

We beginnen dit lijstje, net als een Italiaanse maaltijd, met antipasti. Antipasti zijn lichte hapjes vóór de maaltijd en zijn de perfecte manier om een lang en gezellig diner mee in te luiden. Verschillende kaasjes, worst, olijven.. Alles is mogelijk! Zolang het maar niet te zwaar is. De échte maaltijd moet immers nog beginnen. 

Miniatuurvoorbeeld

Pappardelle al filetto e tartufo

We hebben ze nooit geteld, maar er zijn ont-zet-tend veel verschillende soorten pasta. Pappardelle is daar één van! De brede pasta-linten zijn, net als andere pasta-soorten, goed te combineren met verschillende ingrediënten. Aanrader: dit overheerlijke recept met biefstuk en truffel. 

Miniatuurvoorbeeld

Caponata

Heb jij al eens caponata gemaakt? Dit frisse bijgerecht met verschillende groenten is als het zonnetje op je bord. Zeker het proberen waard! Eet de caponata met wat brood of naast een stukje vlees of vis.

Miniatuurvoorbeeld

Gnocchi

Spreek je het nou uit als gnotsjie of njokkie? Hoe dan ook, dit Italiaanse gerecht van aardappels is net even wat anders dan een lekkere pasta en bovendien heel leuk om zelf te maken! Tip: probeer deze gnocchi met truffelsaus eens uit. Een aanrader!

Miniatuurvoorbeeld

Pizza Margherita

Grote favoriet van velen: pizza. Meer Italiaans gaan we het niet krijgen. We beginnen bij de basis met tomatensaus, mozzarella en verse basilicum. Maar we weten ondertussen dat je creatievere versies kan maken. Met ananas, vegetarisch, barbecue: de toppings zijn niet altijd even Italiaans... Maar wel heel erg lekker.

Miniatuurvoorbeeld

Frambozen panna cotta

Ook qua desserts zitten we helemaal goed in de Italiaanse keuken. Zo creëerden de Italianen de gouden klassieker panna cotta, ofwel 'gekookte room'. Versier 'm met vers fruit als frambozen en je hebt een heerlijk fris dessert om een geweldig diner mee af te sluiten. 

Miniatuurvoorbeeld