Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Kerst
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Bewust en smakelijk broodbeleg
Kerstbrigade
Kerstbrigade
brigade

Bewust en smakelijk broodbeleg

Kooktips
Bewust en smakelijk broodbeleg

Dat Nederlanders gek zijn op een boterham bij het ontbijt of de lunch is algemeen bekend. Niks mis mee, mits je niet alleen zoete of vette toppings gebruikt. Welke soorten beleg passen binnen een bewuste levensstijl?

Groente
Probeer zo vaak mogelijk groente te verwerken in je eten. Beleg je boterham bijvoorbeeld met geprakte avocado, een prima alternatief voor boter of mayonaise. Met wat versgemalen peper en een klein beetje zout geef je veel smaak. Plakjes tomaat, komkommer, paprika of wortel zijn een goede toevoeging op je gewone beleg, net als kiemen (bijvoorbeeld alfalfa of tuinkers), restjes gekookte groente, sla of julienne gesneden kool en wortel. Door groente en rauwkost toe te voegen, ben je sneller verzadigd en zorg je voor gezonde afwisseling. Verder is het altijd een goed idee om zelfgemaakte sandwichspread in huis te hebben.

Kaas
Kaas bevat calcium en andere essentiële mineralen en is een bron van vitamines. Kies voor een niet te vette variant. Op de verpakking staat een getal dat het vetgehalte aangeeft. Hoe lager het cijfer, hoe minder verzadigd vet.

Tip: kies voor producten met veel smaak, daardoor ben je sneller verzadigd dan wanneer je voor milde smaken kiest. Een kaas met karakter is een perfect uitgangspunt. Kies bijvoorbeeld voor Old Amsterdam 35+.

Vleeswaren
Kies voor magere soorten, zoals fricandeau, rosbief, kipfilet of (gekookte) ham. Probeer vette soorten of sterk bewerkte vleeswaren (zoals worst) te vermijden.

Vis
Vis is een uitstekende bron van eiwitten en de vette soorten leveren hele gezonde vetzuren. Vis kan prima als broodbeleg dienen. Denk bijvoorbeeld aan zalm, makreel of haring, of kies voor vis uit blik zoals tonijn.

Bekijk meer tips voor een bewuste levenstijl via Frisse Start
 

Bewust en smakelijk broodbeleg

Ook interessant

  • Traditionele chocolademousse

    Zelf chocolademousse maken? Probeer het traditionele recept: romig, zacht en échte pure chocolade. Dat is hoe je deze pure chocolademousse het allerbeste kunt samenvatten.

    voorbereidingstijd 15 min
    wachttijd 240 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Raquel Palla Lorden
    Raquel Palla Lorden

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Hartige (Paas)stol

    Een paasstol kennen we vooral met rozijnen en spijs, maar wist je dat je ook een heerlijke hartige paasstol kan maken.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 30 min
    wachttijd 150 min
    average score: 4,3

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Aardappelgratin

    Aardappelgratin, of op z'n Frans pommes gratin is een populaior ovengerecht gemaakt van aardappelen, room en kaas. Wil je zelf nou zelf zo'n romige aardappelgratin maken?

    voorbereidingstijd 20 min
    oventijd 40 min
    average score: 4,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 7x snelle courgette-recepten
  2. Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
  3. BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
  4. 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
  5. Etentje op de planning? 6x recept-tips
  6. 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
  7. Hoe open je een oester?
  8. Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
  9. Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
  10. 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel (voor kerst!)
  11. Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
  12. Miljuschka's culinaire hotspots
  13. Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
  14. Deze snacks passen perfect bij kombucha
  15. Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
  16. Omelet maken: zo doe je dat
  17. Tip! 4x originele multicooker-recepten
  18. Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
  19. 4x comfort food uit de multicooker
  20. Hoe bak je een zalm?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 22:15 - 23:10
    Gordon Ramsay: Uncharted 3
    (Nu op tv)
  2. 23:10 - 00:10
    Ainsley's Festive Flavours 2023
    (Nu op tv)
  3. 00:10 - 01:10
    Michel Roux's French Country Cooking: Provence Masterclass
    (Nu op tv)
  4. 01:10 - 02:20
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  5. 02:20 - 02:50
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  6. 02:50 - 03:15
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  7. 03:15 - 03:45
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  8. 03:45 - 04:10
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  9. 04:10 - 04:40
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  10. 04:40 - 05:05
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  11. 05:05 - 05:35
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  12. 05:35 - 06:00
    De Brigade
    (Nu op tv)
  13. 06:00 - 06:28
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  14. 06:28 - 06:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  15. 06:30 - 06:55
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  16. 06:55 - 07:15
    Lekker Snel
    (Nu op tv)
  17. 07:15 - 07:25
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  18. 07:25 - 07:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  19. 07:30 - 07:50
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  20. 07:50 - 08:20
    De Brigade
    (Nu op tv)
  21. 08:20 - 08:40
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  22. 08:40 - 09:05
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  23. 09:05 - 09:35
    Malaysia Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  24. 09:35 - 10:00
    Malaysia Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  25. 10:00 - 10:30
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  26. 10:30 - 11:00
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  27. 11:00 - 11:55
    Ainsley's Festive Flavours 2023
    (Nu op tv)
  28. 11:55 - 12:45
    Gordon Ramsay: Uncharted 3
    (Nu op tv)
  29. 12:45 - 13:35
    Michel Roux's French Country Cooking: Provence Masterclass
    (Nu op tv)
  30. 13:35 - 14:10
    Malaysia Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  31. 14:10 - 14:40
    Malaysia Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  32. 14:40 - 15:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  33. 15:00 - 15:35
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  34. 15:35 - 16:05
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  35. 16:05 - 16:45
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  36. 16:45 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  37. 17:00 - 17:20
    X-Masterclasses with Hans van Wolde 1
    (Nu op tv)
  38. 18:05 - 18:35
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  39. 18:35 - 19:05
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  40. 19:05 - 19:35
    In the Spirit with Lindsay & Curtis
    (Nu op tv)
  41. 19:35 - 20:10
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  42. 20:10 - 20:40
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  43. 20:40 - 21:10
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  44. 21:10 - 22:05
    Eva Longoria: Searching for Spain
    (Nu op tv)
  45. 22:05 - 23:25
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  46. 23:25 - 23:55
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  47. 23:55 - 00:25
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C