Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Tomaten-paprikasoep

  • 1 kg tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • zonnebloemolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 g vermicelli
  • 12 volkoren boterhammen
  • zout
  • versgemalen peper

Groentespread

  • 4 augurken
  • 2 appels
  • 200 g roomkaas
  • 100 g magere kwark

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

• Breng alvast een pan met water aan de kook voor de tomaten.

We beginnen met de tomaten-paprikasoep:
• Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijst
• Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook.
• Schil de paprika’s met een dunschiller.
• Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in blokjes.
• Verwarm een soeppan met een scheut olie.
• Fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree circa 3 minuten.
• Voeg de tomaten en paprika toe, bak even mee en blus met 1 liter water.
• Breng aan de kook en voeg de groentebouillon blokjes toe.
• Zet het vuur lager en kook de soep circa 20 minuten.

Ga verder met zelfgemaakte sandwichspread: 
• Rasp de augurken boven een kom op de grove kant van de rasp.
• Was en droog de appels goed.
• Rasp de appels boven de kom op de grove kant van de rasp.
• Roer de roomkaas en kwark erdoor.
• Breng op smaak met zout en peper.

Nu gaan we de soep afmaken:
• Pureer met een staafmixer de soep glad.
• Voeg de vermicelli toe, kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
• Breng de soep op smaak met zout en peper.

Geef je waardering

86
Tomaten-paprikasoep met een zelfgemaakte groentespread