Wist je dat havermout een volkoren graanproduct is? Het wordt namelijk gemaakt van hele haverkorrels. Hierdoor vult havermout lekker en heb je ook langer een verzadigd gevoel. 

Havermouttruffels

Havermouttruffels

Deze heerlijke truffels bestaan uit een zachte vulling van havermout en cacao met een heerlijke laag van witte chocolade en kokos. Tip: Doe ze in een mooi doosje met een grote strik eromheen en deze havermouttruffels zijn onwijs leuk om cadeau te geven! 

 

Fruitslush met huisgemaakte cruesli

Homemade cruesli

Met havermout en honing maak je de lekkerste cruesli. Zó lekker, dat het maar moeilijk is om er vanaf te blijven. Maak er helemaal jouw eigen versie van met door jouw favoriete noten, zaden en smaken toe te voegen. Wat dacht je van wat kaneel of kokossnippers?

Appelcrumble

Appelcrumble

Met wat bloem, havermout, boter en suiker kneed je een heerlijk kruimeldeeg voor een toetje waar je u tegen zegt: appelcrumble. Heerlijke warme, zachte appeltjes, krokante crumble en een flinke schep ijs, slagroom of kwark. Als je dáár niet gelukkig van wordt...

Blauwe bessen-speltcupcakes

Blauwe bessen-speltcupcakes

Ideaal als tussendoortje, mee naar school of werk: blauwe bessen-speltcupcakes. Maar stiekem kunnen deze cupcakes ook heel goed als ontbijtje. Zo begin je jouw dag feestelijk en kan je er weer helemaal tegenaan. 

Boerenkool crumble

Boerenkoolcrumble

Hoewel havermout vaker voorkomt in zoete gerechten, kan het ook prima in een hartige maaltijd! Zo maken we boerenkool een beetje spannender met een heerlijke crumble en zoete gebakken appeltjes. 

Bananenpannenkoekjes met havermout en kokos

Bananenpannenkoekjes

Niet alleen havermout is hot, ook bananenpannenkoekjes zijn populairder dan ooit. In vele restaurants kan je een stapeltje van de heerlijke pannenkoekjes als ontbijt bestellen, maar je kan ze ook makkelijk zelf maken. Probeer ook eens deze PLUS bananenpannenkoekjes met kokos en blauwe bessen en natuurlijk... Havermout!