Zoete aardappels
Onze nummer 1 tip is de zoete aardappel, want wat heel veel mensen niet weten is dat zoete aardappel een groente is en dus geen 'echte' aardappel. Hierdoor is de glycemische index een stuk lager dan bij normale aardappels (wat een piek in je suikerspiegel vermindert), zitten ze bomvol vitamine A, C, Calcium én anti-oxidanten.

Let wel: dit betekent niet dat ze minder koolhydraten bevatten dan normale aardappels (in tegendeel zelfs), maar ze bevatten tegelijkertijd wel ook veel vezels waardoor je sneller vol zit.

Eet met het seizoen mee
Ook is het slim om met het seizoen mee te eten, want dan is de smaak optimaal en geniet je er het meest van. Klinkt logisch, maar doordat de meeste producten tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar zijn, raken we minder gewend aan de beperkingen van de seizoenen. 

Combineer groene groenten met tomaat
Het klinkt gek, maar het is écht zo: groene groenten smaken eigenlijk altijd goed met tomaat. Ben je dus niet zo van de broccoli of spruitjes? Rooster ze dan eens met een paar blokjes tomaat of hele cherrytomaatjes in de oven. De kans is groot dat je het zo een stuk lekkerder vindt!

Vervang rijst en andere koolhydraatrijke producten voor groente
Een andere tip is het vervangen van koolhydraatrijke producten als pasta, rijst en aardappels voor groenten. Hiermee zeggen we niet dat koolhydraatrijke producten slecht zijn, maar je krijgt (over het algemeen) wel gelijk meer vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen. Dit geldt vooral wanneer je producten gemaakt van gewoon meel (en dus niet volkoren meel) vervangt voor groenten, hierin zitten namelijk van nature minder voedingsstoffen. 

Groentespreads
Tot slot groentespreads. Het liefst zelfgemaakt, maar anders zelf gekocht (let wel even op de verhouding groenten). Denk bijvoorbeeld aan deze bietenhummus of pompoenhummusdeze paprikaspread of baba ghanoush met geroosterde aubergine. Heerlijk voor op een broodje of toastje.