Bramen zijn familie van de framboos. Ze bestaan uit talrijke bolletjes: zogenoemde deelvruchtjes. Het vruchtvlees is zoet en sappig, alhoewel de eerste bramen van het seizoen wat zurig kunnen zijn. Deze vitamine-C bommetjes zijn heerlijk en goed voor je weerstand. Niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en winter kun je die vitamines goed gebruiken.
Het hele jaar door bramen

Gezonde vrucht
Bramen zijn hartstikke gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C en E en bevatten ook veel vezels. Bramen zorgen ook voor een betere huid en sterke botten. Ze bevatten weinig calorieën en zijn goed voor de weerstand.
Bramen bewaren
Bramen zijn gevoelig vruchten en kunnen snel bederven. Haal ze uit het bakje en bewaar ze in de koelkast. Door warmte worden ze namelijk snel plakkerig. Wil je bramen langer bewaren? Je kunt ze makkelijk invriezen. Leg de bramen naast elkaar op een vel bakpapier en laat bevriezen. Stop ze daarna in een afgesloten plastic bak en je kunt de bramen tot wel 12 maanden bewaren.
Aan de slag met bramen? Dít kun je er allemaal mee maken.
1. Ontbijttaart met bramen en bessen
Bramen zijn hartstikke gezond dus laten we de dag meteen goed beginnen. Deze ontbijttaart is onwijs lekker én simpel!
2. Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas
Een salade met bramen is een supergoed idee. De bietjes en de blauwe kaas zorgen voor een bijzondere smaakcombinatie waar je niet vanaf kunt blijven.
3. Bramenmuffins
Natuurlijk mogen de bramenmuffins niet ontbreken in dit lijstje. Bramen in muffins zijn de perfecte combinatie, helemaal lekker als je ze zelf maakt natuurlijk.
4. Scones met bramen en tijm-mascarpone
Scones maar dan net even anders. Deze versie met bramen en tijm-mascarpone moet je echt eens proberen.
5. Fruit met rode-wijnsabayon
Zoek je nog een lekker en makkelijk toetje? Dan is deze rode-wijnsabayon met fruit precies wat je zoekt.
Ook interessant
- 6 x de lekkerste zoete baksels
- Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
- Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
- Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
- Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
- Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
- Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
- Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
- Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
- Kersthapjes waarmee je indruk maakt!
- Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
- Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
- Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
- Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
- 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
- Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
- Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
- 8 x recepten voor een doordeweekse dag
- 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
- Hoelang moeten groenten koken?