Miljuschka toont ons opnieuw een heerlijk recept: scones met bramen en tijm-mascarpone. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

18
Porties

Scones

  • 375 g tarwebloem of volkorenmeel
  • 6 g fijn keukenzout
  • 6 g zuiveringszout of dubbelkoolzure soda
  • 370 g karnemelk
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g verse bramen

Tijm-mascarpone

  • 200 g slagroom
  • 200 g mascarpone
  • 1/2 vanillestokje

  • 2 takjes tijm

Extra nodig

  • ronde steker 5 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Scones 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 220˚C. Neem een ruime kom en meng hierin de bloem, het zout en baking soda. Meng dit met een garde even door elkaar. Voeg nu de karnemelk toe en meng het met een spatel of met je handen door elkaar. Voeg dan het amandelmeel toe. Het deeg is wat klonterig. Dit hoort zo. 

Stap 2: 
Bestuif nu een werkblad met wat bloem. Stort het deeg erop uit en maak er een bal van. Rol het goed door de bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm. Steek met een steker van 5 cm de scones uit. Kneed overig deeg weer tot een bal en steek weer zoveel mogelijk scones uit tot het deeg op is. 

Stap 3: 
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de scones op. Druk in elke scone zachtjes een braam in de bovenkant. Bestrijk de bovenkant met een beetje karnemelk. Bak de scones in 12-15 minuten  

Tijm-mascarpone 

Klop de slagroom samen met de mascarpone. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd deze iets kleiner. Meng de mascarpone met de tijm en de vanille. Serveer met de scones. 

Geef je waardering

3
SCONES MET BRAMEN 2.jpg
SCONES MET BRAMEN .jpg