Een stukje taart als ontbijt? Ja! Deze overheerlijke breakfast cake gaat je heel wat tijd opleveren. Maak hem op zondag, zet hem in de koelkast en je hebt er de hele week plezier van. Mits je hem niet meteen helemaal opeet, want oh, oh... hij is echt ontzettend lekker!

Ingredienten

10
Porties

Taart

  • 1 el maïzena
  • 3 el water
  • 100 g amandelen
  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen
  • 200 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
  • 200 g boekweitmeel
  • 40 g kokosbloesemsuiker
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl kardemom
  • 1/2 tl zeezout

Topping

  • 3 el amandelschaafsel

Benodigdheden

  • springvorm (doorsnede ca 20 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de springvorm met bakpapier.

Doe de maizena met het water in een kommetje en roer goed door elkaar.

Maal de amandelen grof in de keukenmachine.

Doe de amandelen met de overige ingrediënten voor de taart (behalve het maizenapapje) in een kom en meng goed.

Doe het maizenapapje erbij en roer nogmaals goed door.

Schep het beslag in de met bakpapier beklede springvorm en bak de ontbijttaart in 30 minuten gaar. Haal hem 5 minuten voor het einde van de baktijd uit de oven, bestrooi met het amandelschaafsel en zet hem nog 5 minuten in de oven.

Dit recept komt van: Living the Green Life

Geef je waardering

72
Ontbijttaart met blauwe bessen
Green life logo