De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete rijstloempia’s gevuld met vers fruit, chiazaad en amandel-haver-sesamcrumble

Schil en snijd de mango in plakken. Schil en snijd de kiwi in plakken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakken.

15 min kooktijd
Zoete rijstloempia’s gevuld met vers fruit, chiazaad en amandel-haver-sesamcrumble

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil en snijd de mango in plakken. Schil en snijd de kiwi in plakken Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakken. Verwijder de pitten van de kersen en de druiven. Wel het chiazaad in wat lauw water tot de zaadjes glazig worden en opzwellen. Verwarm een eetlepel honing in een koekenpannetje en laat deze karameliseren.

Voeg dan een eetlepel amandelschaafsel, 1/2 el sesam en een eetlepel havermout toe. Roer het door elkaar, voeg een klein snufje zout toe en haal het uit de pan. Spoel rijstvel voor rijstvel af onder de kraan. De rijstvellen worden niet meteen zacht, houdt ze ongeveer 10 seconden onder het stromende water. Ze worden daarna nog zachter. Leg het rijstvel op een schone werkbank. Verdeel het fruit, de crumble en het chiazaad in het midden van het rijstvel. 

Vouw daarna de zijkanten naar binnen. Vouw daarna de onderkant over de vulling heen. Rol de rijstloempia door tot een strakke rol. Bestrooi met wat sesamzaadjes.

Tip van Estée: in mijn recept spreek ik veel over halve stukken fruit. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je de rest niet kunt gebruiken. Je kunt meer loempia’s maken, maar je kunt er ook een heerlijke fruitsalade van maken of smoothie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker