De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gefrituurde softshell crab met thaise dressing

Deze gefrituurde softshell crab met Thaise dressing is het ideale hapje als je gasten uitnodigt. 

30 min voorbereidingstijd
softshellcrab.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze gefrituurde softshell crab met Thaise dressing is het ideale hapje als je gasten uitnodigt. 

Bereidingswijze

Thaise dressing 

Stap 1: 
Bak het sesamzaad bruin in een hete bakpan. Schep de sesamzaadjes daarna uit de pan. 

Stap 2: 
Rasp en pers de halve limoen uit boven een mengkom. Pel en rasp de knoflook. Hak de rode peper zeer fijn en voeg toe aan het limoensap. Meng dan de nam pla, zoute sojasaus en bruine suiker erdoorheen en roer goed door met een garde. Voeg al roerende de olie toe en de sesamzaadjes. Snijd de bosuien in zeer fijne ringetjes en meng de helft door de dressing.  

Stap 3: 
Verwarm een bakpan met een flinke bodem zonnebloemolie tot 180 °C. Meng het rijstmeel, de komijnpoeder en het zout door elkaar. Wentel de krabbetjes door dit mengsel. Frituur de krabben in de hete olie rondom bruin en krokant. Laat ze op een keukenpapier uitlekken. 

Stap 4:  
Serveer de gefrituurde softshell crabs op wat kropsla met de Thaise dressing ernaast als dip. Strooi er nog wat bosuiringetjes overheen. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker