Thaise dressing
Stap 1:
Bak het sesamzaad bruin in een hete bakpan. Schep de sesamzaadjes daarna uit de pan.
Stap 2:
Rasp en pers de halve limoen uit boven een mengkom. Pel en rasp de knoflook. Hak de rode peper zeer fijn en voeg toe aan het limoensap. Meng dan de nam pla, zoute sojasaus en bruine suiker erdoorheen en roer goed door met een garde. Voeg al roerende de olie toe en de sesamzaadjes. Snijd de bosuien in zeer fijne ringetjes en meng de helft door de dressing.
Stap 3:
Verwarm een bakpan met een flinke bodem zonnebloemolie tot 180 °C. Meng het rijstmeel, de komijnpoeder en het zout door elkaar. Wentel de krabbetjes door dit mengsel. Frituur de krabben in de hete olie rondom bruin en krokant. Laat ze op een keukenpapier uitlekken.
Stap 4:
Serveer de gefrituurde softshell crabs op wat kropsla met de Thaise dressing ernaast als dip. Strooi er nog wat bosuiringetjes overheen.
0 reacties