De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete en hartige salade met granaatappel in de hoofdrol

20 MIN
Zoete en hartige salade met granaatappel in de hoofdrol

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Fruitsalade met granaatappel
Verwijder het kroontje uit de granaatappel, steek je duimen in de nu ontstane ruimte en breek de granaatappel open. Verwijder de pitjes tussen de witte vliesjes en zorg dat er geen witte vliesjes meekomen, deze zijn bitter. Snijd de gedroogde vijgen in dunne reepjes met een scherp mes. Verhit een koekenpan, rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin en hak ze fijn. Verdeel de ricotta over 4 bordjes. Meng voorzichtig de granaatappel, vijgen en frambozen en schep over de ricotta. Bedruppel naar smaak met honing en bestrooi met de fijngehakte amandelen.

Granaatappelsalade met graan
Kook de tarly gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat uitlekken en laat in circa 15 minuten afkoelen. Schenk het granaatappelsap in een steelpannetje en kook circa 10 minuten op middelhoog vuur een beetje in.

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk en snijd de peterselie en muntblaadjes fijn. Pluk de blaadjes waterkers. Verwijder het kroontje uit de granaatappel, steek je duimen in de nu ontstane ruimte en breek de granaatappel open. Verwijder de pitjes tussen de witte vliesjes en zorg dat er geen witte vliesjes meekomen, deze zijn bitter. Verkruimel de witte kaas.

Schenk de olijfolie en ingekookt granaatappelsap bij elkaar en klop goed door. Pers de helft van de citroen en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met een beetje zout.

Meng de tarly met de komkommer, kruiden, waterkers, granaatappel en witte kaas en schenk de dressing eroverheen. Meng voorzichtig. Voeg naar smaak olijfolie, citroensap of een beetje zout toe.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker