Lghribia
Klop de boter luchtig in de kom van de keukenmachine of met de handmixer. Voeg de poedersuiker toe en meng goed door. Rasp de schil van de citroen en voeg toe. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg indien nodig extra bloem toe. Laat het deeg op een koele plek circa 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 160°C. Verdeel het deeg in 20-30 balletjes en vorm deze in je handen tot een soort bergjes. Verdeel de koekjes over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar maar niet bruin.
Laat de koekjes afkoelen en hard worden. Haal de koekjes dan pas van de bakpapier.
Zoete notenbriouats
Verwarm de frituur voor op 180 °C. Laat de boter op laag vuur smelten. Hak de noten en de rozijnen fijn. Voeg kaneel, de rasp van een citroen en wat gesmolten boter toe en meng goed door elkaar.
Snijd het filodeeg in 3 repen van circa 5 centimeter breed. Bestrijk de repen fillodeeg aan beide kanten lichtjes met wat gesmolten boter. Leg links onderin op iedere reep filodeeg een lepel van de vulling en vouw naar rechts in een driehoekje, daarna naar links, weer naar rechts steeds in een driehoekje enzovoort. Het laatste stukje deeg vouw je naar binnen. Frituur de briouts in circa 2-3 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt de briouts ook in de oven afbakken. Leg de briouats dan op de bakplaat met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Serveer op een schaal.
45 min voorbereidingstijd
70 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties