Zelfgemaakte pasta met gebakken courgette en pecorino pepata

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Zelfgemaakte pasta
Meng in een kom de pastabloem en patentbloem. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren daarin. Voeg een klein scheutje olie toe. Draai voorzichtig met je vingers de bloem door de eieren. Kneed vervolgens tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Bebloem je werkbank. Haal het pastadeeg door de pastamachine. Draai het deeg eerst drie maal door de setting met de grootste opening. Draai het deeg vervolgens elke keer eenmaal door de machine waarbij je de setting elke keer een stand kleiner zet.
Kook de pasta in circa 2 minuten al dente in ruim gezouten kokend water.

Pasta met gebakken courgette en pecorino pepata
Snijd de courgette in plakken van 1 centimeter. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgette in circa 3 minuten goudbruin. Haal de courgette uit een pan en verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde pan. Smoor de knoflook op laag vuur in de olie. Voeg de courgette weer toe en meng door de olie. Meng de pasta met de gebakken courgette en knoflookolie. Rasp de pecorino erover.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.

Ingredienten

4
Personen

Zelfgemaakte pasta

  • 200 g bloem 00 (pastabloem)
  • 100 g patentbloem
  • 3 eieren
  • olijfolie

Pasta met gebakken courgette en pecorino pepata

  • 3 groene courgettes
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 300 g pecorino pepata (pecorino met zwarte peper)
  • 0.5 bosje salie

Extra nodig

  • plasticfolie
  • pastamachine
  • bloem om te bestuiven
Geef je waardering
1