Yucateco’s visgerecht uit Mexico

0
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Saus
Pel en snipper de uien. Halveer de olijven. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de koriander grof. Vijzel de koriander fijn. Pers de sinaasappels en limoenen uit. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien. Voeg de olijven, paprika’s en paprikapoeder toe en bak goed mee. Voeg het sinaasappel- en limoensap toe en laat inkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Visschotel
Verwarm de oven op 200 °C. Bestrijk de bodem en zijkanten van een ovenschaal met de boter en leg de zeebaars erin. Roer de koriander door de saus en schenk de saus over de vis. Bak de vis in circa 15 minuten gaar in de oven. Let op: bedruip de zeebaars regelmatig met saus.

Garnituur
Kook de eieren in kokend water in circa 8 minuten hard en spoel koud. Pel de eieren en snijd klein. Snijd de sla grof. Snijd de radijsjes in plakjes.

Serveer
Serveer de zeebaars op een grote ovale schaal of bord en schenk de saus over de vis. Bestrooi de vis met het fijngesneden ei en garneer de randen van de schaal of het bord met sla en radijs.

Ingredienten

4
Personen

Yucateco’s visschotel uit Mexico

  • 3 uien
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 2 rode paprika's
  • 0.5 bosje koriander
  • 4 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el zachte boter
  • 1 hele zeebaars van 1 kg
  • 2 eieren
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 bosje radijs

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
0