De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

warme abrikozen met passievrucht-mascarpone

Een heerlijk nagerecht van warme abrikozen met passievrucht en mascarpone. Je vrienden zullen hier zeker van onder de indruk zijn!

40 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Warme abrikozen met passievrucht-mascarpone

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Abrikozen
Wel de gedroogde abrikozen minstens 4 uur in lauw warm water. 

Passievruchtmascarpone
Halveer en pers de sinaasappels uit.
Kneus het kaneelstokje. Breng in een brede pan de sinaasappelsap met het kaneelstokje, steranijs en honing aan de kook. Laat in 3-5 minuten indampen tot een stroop. Halveer de abrikozen, voeg toe aan de sinaasappelstroop en laat circa 5 minuten zachtjes koken. 
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Wrijf het sap door een zeefje bij de mascarpone. Hak de pitjes fijn en meng door de mascarpone. 
Schil de mango, en snijd deze van de pit af. Snijd in plakken van circa 4 millimeter.

’s Avonds afmaken

Abrikozen
Verwarm de abrikozen in een pannetje tot ze lauwwarm zijn.

Opmaak bord

Vorm met een warme lepel quenelles van de passievrucht-mascarpone en leg er drie op het bord. Leg er mango tegen aan en verdeel de warme abrikozen over het bord. Garneer met de basilicum.


 

 
Witte dessertwijn met een klassiek en luchtig karakter


Dit dessert is een tropisch, zoet feestje. Dat vraagt om een witte dessertwijn die niet zo zwaar is dat je niet meer uit je stoel komt. Dus een lichte witte dessertwijn past hier perfect bij.

Vraag in de winkel om een dessertwijn uit het Franse Jurancon gebied of een dessertwijn gemaakt van de Sauvignon Blanc druif (mag ook van buiten Europa).

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker