Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks en één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar werkdomein beperkt zich allang niet meer tot de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, onderzoekt, inspireert, adviseert... alles met en over smaak.

Angélique houdt ervan om grenzen te verkennen en te verleggen, voor zichzelf en haar publiek. Dit deed ze jarenlang als bewaakster van een Michelinster, om zich nu vooral te richten tot lezers, luisteraars en luchtreizigers. Inmiddels zijn er meerdere kookboeken van Angélique's hand verschenen, waaronder de bekroonde titels: Smaakvrienden Groenten en Smaakvrienden Fruit, het Nieuwe Proefboek (samen met Peter Kosse) en Impress Your Friends, een kookboek vol recepten uit haar gelijknamige programma op 24Kitchen.

Maar schrijven is niet haar enige uitlaatklep om kennis te delen. Met haar voorliefde voor theater beklimt ze regelmatig het podium met verrassende culinaire intermezzo's tijdens symposia en events. Nieuwe ideeën en inspiratie om haar sessies blijvend te laten sprankelen, doet Angélique op tijdens haar reizen om de wereld. Een wetenschappelijke basis voor haar innovatieve denken op culinair gebied ontwikkelde ze tijdens haar opleiding aan het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD). 

Angélique is ook een bedenker van culinaire avonturen. Sprekend voorbeeld daarvan is haar restaurant CuliAir, waar je kunt dineren in een luchtballon. De luchtballon fungeert als heteluchtoven èn restaurant, waar op hoog niveau gekookt wordt.

Voor 24Kitchen presenteert Angélique The Taste Of Cooking, Impress Your Friends, Hollandse Keukenmeesters en Culi College. In deze programma's neemt ze de kijker mee op smaakavontuur en geeft een kijkje in het brein van een echte Meesterkok. The Taste Of Cooking geeft inspiratie en verdieping aan de kookliefhebber waarbij vele inspiraties worden gegeven. In Impress Your Friends geeft Angélique op toegankelijke wijze tips voor het organiseren van een perfect diner. Ook verzorgde ze de culinaire rubriek in het programma Melk & Honing bij de EO. 

Hollandse Keukenmeesters laat het keukenleven van vooraanstaande chefs in Nederland zien. Hierin gaat Angélique samen met de chefs op pad om het favoriete ingrediënt van de chef bij de oorsprong te halen. Tot slot is sinds kort ook Culi College te zien, waarin ze samen met 24Kitchen-chef Hugo Kennis dieper ingaat op verschillende culinaire onderwerpen, van groente tot schaaldier. 

Naast boeken en programma's, deelt Angélique haar passie met de rest van Nederland aan de hand van culinaire intermezzo's en eetbare schilderijen. Freestyle cooking, flavour design, culinaire colleges en smaakexpedities: in haar Smaakatelier leert Angélique amateur-gastronomen, zakelijke smulpapen en food professionals met andere ogen kijken en met andere tongen proeven in sessies vol kunstzinnig vakmanschap en diepgravend culinair onderzoek. Wie het Smaakatelier eenmaal is binnen gegaan, zal nooit meer op dezelfde manier een gerecht proeven of de keuken in stappen!

Bekijk alle recepten van Angélique.