De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vlierbloesemsiroop

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Vlierbloesemsiroop

Bereidingswijze

  • Schut alle vlierbloesem lichtjes uit om ervoor te zorgen dat de insecten en kleine blaadjes eruit vallen. Was de vlierbloesem niet, want dan verlies je een heleboel smaak!
  • Breek alle bloemen van de grote stelen. Deze kunnen bitter worden en geven geen smaak. Neem dit ook weer niet te letterlijk, want dan ben je na 10 jaar nog niet klaar.
  • Doe de vlierbloesem in een pan en vul de pan met het water. Zorg ervoor dat de vlierbloesem helemaal ondergedompeld staat. Gebruik ook niet te veel water, precies genoeg om alles onder te zetten.
  • Dek de pan af met plasticfolie. Laat de vlierbloesem op een koele plek trekken voor twee dagen.
  • Giet het vlierbloesem water door de zeef. De bloesem kan weg.
  • Giet het water in een pan en voeg de suiker toe en het sap van de citroenen. Breng de vloeistof kort aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het niet te lang koken om smaakverlies te voorkomen.
  • Gebruik steriele flessen om de siroop in te doen. Zo blijft de siroop het langst houdbaar.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.