De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verse makreel van de plaat en cannelloni van gerookte makreel

45 min kooktijd
Verse makreel van de plaat en cannelloni van gerookte makreel

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pittige sesamolie
Snijd een kwart van de Madame Jeanette fijn en laat circa 5 minuten trekken in de sesamolie.

Tip: bewaar de rest van de peper in de vriezer.

Cannelloni van gerookte makreel
Snijd de kontjes van de komkommer en schaaf de komkommer tot aan de zaadlijsten over de lengte in plakken. Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn. Meng het visvlees met de mayonaise en de kappertjes en schep in een spuitzak. Spuit aan het begin van een komkommerlint wat makreel, rol op en zet vast met een cocktailprikker. Herhaal tot alle plakken op zijn.

Rauwkost
Schil en rasp de wortel. Hak de koriander fijn. Meng de wortel met de koriander, rozijnen en de honing.

Makreel
Verwarm de teppanyaki plaat voor. Smeer de huid van de makreel in met olie. Bak de makreelfilets op de huid en bedruip met sesamolie. Bak de makreel circa een minuut.

Tip: Heb je geen teppanyaki plaat, gebruik dan een koekenpan.

Serveren
Serveer de gerechten naar eigen inzicht op een groot bord.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker