Verse makreel van de plaat en cannelloni van gerookte makreel

2
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Pittige sesamolie
Snijd een kwart van de Madame Jeanette fijn en laat circa 5 minuten trekken in de sesamolie.

Tip: bewaar de rest van de peper in de vriezer.

Cannelloni van gerookte makreel
Snijd de kontjes van de komkommer en schaaf de komkommer tot aan de zaadlijsten over de lengte in plakken. Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn. Meng het visvlees met de mayonaise en de kappertjes en schep in een spuitzak. Spuit aan het begin van een komkommerlint wat makreel, rol op en zet vast met een cocktailprikker. Herhaal tot alle plakken op zijn.

Rauwkost
Schil en rasp de wortel. Hak de koriander fijn. Meng de wortel met de koriander, rozijnen en de honing.

Makreel
Verwarm de teppanyaki plaat voor. Smeer de huid van de makreel in met olie. Bak de makreelfilets op de huid en bedruip met sesamolie. Bak de makreel circa een minuut.

Tip: Heb je geen teppanyaki plaat, gebruik dan een koekenpan.

Serveren
Serveer de gerechten naar eigen inzicht op een groot bord.

Ingredienten

4
Personen

Pittige sesamolie

  • 1 rode Madame Jeanette
  • 250 ml sesamolie

Cannelloni van gerookte makreel

  • 1 komkommer
  • 4 gerookte makreelfilets
  • 4 el mayonaise
  • 1 el kappertjes

Rauwkost

  • 1 winterwortel
  • 5 takjes koriander
  • 50 g rozijnen
  • 4 el honing

Makreel

  • 4 verse makreelfilets
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • kaassschaaf/dunschiller
  • spuitzak
  • cocktailprikkers
  • blokrasp
Geef je waardering
2