Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Maak de flespompoen schoon en snijd de pompoen in blokjes. Kook ze in de pan met water in circa 10 minuten gaar en laat uitwasemen.
Snijd de schil met een scherp mes van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Knijp de uitgesneden sinaasappels uit boven een kommetje en bewaar het sap voor de dressing.
Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge koekenpan en laat afkoelen op keukenpapier.
Snijd de roodlof in reepjes.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Meng voor de dressing de mosterd met honing, het bewaarde sinaasappelsap, een beetje zout en versgemalen peper en meng de olijfolie erdoor.
Meng de orzo met pompoen, sinaasappelpartjes, walnoten, peterselie en roodlof en meng de dressing erdoor.
Serveren
Schep de vegetarische orzo-salade op bord en verdeel er geitenkaas en gedroogde cranberries over.
0 reacties