De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Vegetarische lasagne met ricotta en spinazie

Een heerlijk recept voor vegetarische lasagne waar je met een grote groep mensen van kunt genieten. Wij zeggen: Eet smakelijk!

40 MIN
Vegetarische lasagne

Een heerlijk recept voor vegetarische lasagne waar je met een grote groep mensen van kunt genieten. Wij zeggen: Eet smakelijk!

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en ui, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en leg opzij. Snijd de steeltjes fijn. Snijd de mozzarella in plakken en de aubergine in blokjes.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine rondom goudbruin en gaar. Voeg de passata en de basilicumsteeltjes toe en laat voor ongeveer 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en de Verstegen Italian Blend voor Pasta.

3. Fruit in een andere pan de knoflook en de ui. Voeg de spinazie toe en bak totdat die geslonken is. Laat deze boven een kom in een zeef uitlekken. Rasp de helft van de parmezaan en de citroenschil in een kom en meng deze samen met de ricotta en de spinazie.

4. Vet een ovenschaal in. Doe een laag tomatensaus in de ovenschaal, gevolgd door een laag lasagne bladen. Doe er dan nog een laag tomatensaus op en verspreid het spinaziemengsel en de plakjes mozzarella eroverheen. Herhaal dit en eindig met een plakjes mozzarella. Rasp de overgebleven Parmezaan erover.

5. Bak in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten tot de kaas goudbruin en knapperig is.

6. Laat de lasagne 10 minuten rusten, snijd in stukken en garneer met de blaadjes basilicum.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker