De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

traybake zalm

Heerlijke zalm en groenten uit de oven met een zelfgemaakte knoflooksaus!

30 MIN
Traybake Zalm

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Groente

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de winterpeen in grote blokjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen en de winterpeen in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Giet de groente af en spoel koud. Snijd de courgette in halve maantjes.

Traybake zalm

Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de citroen in partjes. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de krieltjes, winterpeen, sperziebonen, courgette, ui, citroen en de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de traybake circa 20 minuten in de oven. Snijd de zalm in gelijke stukken, verdeel over de traybake en bak nog 5 minuten in de oven.

Knoflooksaus

Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de dille. Meng in een kommetje de yoghurt, knoflook en dille en breng op smaak met een. Beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de traybake zalm over borden en serveer de knoflooksaus erbij.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker