De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

traybake met aardappel, oesterzwam en basilicum-cashewsalsa

Traybake is gezond, heel makkelijk om te maken, maar vooral ook heel lekker. Een echte aanrader voor de doordeweekse dag.

30 min kooktijd
Traybake met aardappel, oesterzwam en basilicum-cashewsalsa

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze vegan traybake is ideaal voor een doordeweekse dag. Als de groenten in de oven staan dan kan je aan de slag met de cashewsalsa en salade. Handig toch?"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 230˚C.

  2. Pel en snijd de ui in partjes en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd in stukken. Snijd het groen van de venkel en houd apart. Halveer de grote krielaardappels (kleintjes kan je heel laten). Doe op de bakplaat. Scheur grote oesterzwammen en verdeel ook over de plaat.

  3. Sprenkel er olie over en bestrooi met zout en peper. Bak circa 10 minuten in de oven.

  4. Maak ondertussen de salsa: Doe de basilicumblaadjes en stelen met 40 g cashewnoten in de kom van de keukenmachine. Pel en snijd de knoflook en voeg toe met een scheut olijfolie, een scheutje limoensap, limoenrasp, zout en peper. Maal. Schenk de extra olie erbij tot je de gewenste dikte hebt en draai tot een salsa (hoeft niet te fijn).

  5. Schep de groenten op de bakplaat nog een keer om en bak nog 10 minuten.

  6. Snijd de radijsjes in partjes. Maak de veldsla aan met een scheutje olijfolie, limoensap, zout en peper.

  7. Schik de groenten met de veldsla en radijzen op de borden. Bestrooi met gebroken cashewnoten. Lepel de basilicumcashewsalsa erover. Maak af met het achtergehouden venkelgroen. 

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker