Tonno al pistacchio con carciofi a spezzatino (met pistache gepaneerde tonijn en gestoofde artisjokken)

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Balsamicostroop
Breng de azijn met de suiker aan de kook. Laat circa 15 minuten inkoken tot een stroop.
Zet het vuur uit en laat de stroop 10 minuten afkoelen.

Gestoofde artisjok
Spoel de artisjokken schoon en snijd ze in kleine stukken. Snijd de courgette in blokjes. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de artisjok en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en laat even koken. Pers de citroen uit. Voeg het citroensap en de ansjovis toe aan de pan en blus af met het water. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat toe aan de pan en laat circa 5 minuten meestoven. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie, de stelen en de ansjovis door het gerecht en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Met pistache gepaneerde tonijn
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vijzel de pistache, pijnboompitten en de kaas fijn. Splits de eieren en klop het eiwit los.
Smeer de tonijnsteaks in met een beetje eiwit en paneer ze met het pistachemengsel.
Leg de tonijn op een vel bakpapier. Bak de tonijn in de oven in circa 6 minuten gaar.

Serveren
Snijd de ciabatta in plakken.
Verdeel de tonijn en de gestoofde artisjokken over borden en besprenkel met de balsamicostroop. Serveer met de plakken brood.

Ingredienten

4
Personen

Balsamicostroop

  • 150 ml balsamicoazijn
  • 100 g suiker

Gestoofde artisjok

  • 8 artisjokken uit blik
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheut olijfolie
  • 100 ml water
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 4 takjes peterselie
  • 2 ansjovisfilets

Met pistache gepaneerde tonijn

  • 60 g pistachepitten
  • 40 g pijnboompitten
  • 20 g pecorino romano
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 4 tonijnfilets à 150 g

Serveren

  • 1 ciabatta

Extra nodig

  • bakpapier
  • vijzel
Geef je waardering
1