De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselen met chili, komkommer en kokosrijst

Variatie met mosselen niet mogelijk? Natuurlijk wel! Probeer eens deze mosselen met een Aziatische twist.

30 MIN
Mosselen met chili, komkommer en kokosrijst

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

1. Breng de rijst met de kokosmelk, 300 ml water, limoenblad en zout in een pan aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 10-15 minuten garen. Roer regelmatig. Voeg evt. extra water toe of bereid de rijst in een rijstkoker.

2. Hak de pepers fijn (verwijder voor een milde versie de zaadjes). Kneus de knoflook en doe samen met de pepers, rijstazijn, suiker en water in een steelpan. Breng aan de kook. Verlaag de temperatuur en roer zodat de suiker oplost. Kook 10 minuten, of tot het iets stroperig begint te worden.

3. Snijd de komkommers in vieren. Bestrooi met zout en rasp er limoenschil over.

4. Schenk een scheutje chilisaus over de komkommers. Pers het sap van een limoen en voeg toe.

5. Was de mosselen, verwijder drijvende of openstaande exemplaren.

6. Snijd de laos in stukken. Verhit de wok of mosselpan met een scheutje olie, voeg de laos, de mosselen en een scheutje water toe. Dek af met een deksel en kook circa 5 minuten tot alle mosselen openstaan. Voeg 3 el van de chilisaus, de vissaus en 1-2 el limoensap toe aan de mosselen.

7. Verwijder de onderkant van de stelen van de Thaise basilicum en hak de overige delen van de steel in stukjes en roer door de mosselen. Schenk de rest van de chilisaus en de vissaus bij de mosselen.

8. Pluk de blaadjes van de Thaise basilicum en voeg de kleine blaadjes toe aan de komkommersla.

9. Doe de rijst in wijde kommen, schep wat van de mosselen erbij. Geef de komkommersla en overige mosselen erbij. En garneer met de Thaise basilicum

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker