Deze limonadecupcakes zijn super lekker, maar vooral enorm praktisch. Je kan deze limonadecupcakes gebruiken voor traktaties op feestjes, of om zelf op te eten.

Ingredienten

12
Porties

Cakejes

  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 200 g suiker
  • mespuntje zout
  • mespuntje kurkuma (optioneel)
  • 160 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 citroen

Topping

  • 2 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 1 volle el bloem
  • 250 g frambozen
  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur

Garnering

  • 1/4 pot aardbeienjam
  • 6 dikke rietjes
  • 12 verse frambozen
  • citroen
  • verse munt

Extra nodig

  • cupcaketray
  • 12 papieren cups
  • ijslepel
  • parisienneboor
  • spuitzak met een gekarteld spuitmondje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Stap 1: cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de papieren cups in de cupcake-tray.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Mix met een garde de suiker, het zout en de kurkuma door het bloemmengsel tot alles goed gemengd is. Giet de melk en olie erbij en breek het ei erbij. Rasp de citroenschil boven de kom en doe ook het citroensap erbij. Roer met een spatel alles goed door elkaar tot je een glad en egaal mengsel hebt. Verdeel het beslag met een ijsknijper of lepel over de papieren cups in de cupcake-tray. Vul de cups niet verder dan ongeveer driekwart. Zet de tray midden in de oven op het rooster en bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar. Laat daarna volledig afkoelen.

Stap 2: topping
Pureer de frambozen. Roer in een kommetje de eidooiers met de suiker, de bloem en een scheutje koude frambozenpuree tot een papje. Breng de rest van de frambozenpuree aan de kook. Giet de hete puree al roerend op het eidooiermengsel en schenk daarna alles weer terug in de pan. Breng het geheel op laag vuur heel rustig weer aan de kook en blijf goed roeren met de garde. Laat 2 minuten koken en giet daarna op een plat met koud water afgespoeld bord. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Draai de boter met de mixer rustig glad en voeg hier de frambozencrème aan toe. Laat de mixer nu zeker 10 minuten draaien tot een zachte en luchtige crème. Schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. 

Stap 3: garnering
Hol de cupcakes met behulp van een parisienneboor of heel voorzichtig met een theelepeltje een klein beetje uit. Vul deze holtes met de jam. Spuit op elke cupcake een grote toef frambozencrème. Knip de rietjes door de helft. Snijd 12 schijfjes van de citroen. Garneer de cupcakes met verse framboos, munt, citroen en een rietje. 

Tip van Rudolph: Je kunt deze cakejes nog best een dag bewaren in de koelkast. De cakejes zijn het lekkerst op kamertemperatuur!

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

 

Geef je waardering

3
Limonadecupcake
Limonadecupcake