De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomatensoep met tomaten-broodsalade

Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op halfhoog vuur. Voeg de tomaten toe en verhit al roerend circa 3 minuten op hoog vuur. Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep circa 25 minuten koken en voeg de laurier en foelie toe. Verwijder de laurier en foelie en pureer de soep.

70 MIN
Tomatensoep met tomaten-broodsalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Tomatensoep
Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op halfhoog vuur. Voeg de tomaten toe en verhit al roerend circa 3 minuten op hoog vuur. Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep circa 25 minuten koken en voeg de laurier en foelie toe. Verwijder de laurier en foelie en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng het gehakt met de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Rol met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Kook de gehaktballetjes in circa 10 minuten gaar in water met zout.

Tomaten-broodsalade
Snijd het brood in plakken en bestrijk met olijfolie en rooster ze goudbruin op de grill of in de oven. Snijd of scheur het brood in stukken. Snijd de tomaten in stukken. Scheur de basilicumblaadjes grof. Pel en hak de knoflook. Meng de basilicum, knoflook, kappertjes, 4 eetlepels olijfolie en azijn met het brood en de tomaten en breng de salade op smaak met zout en peper. 

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker