De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tofu, tomaten en shii-takes

20 min kooktijd
Tofu, tomaten en shii-takes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook, snijd een klein kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze in het kokende water gedurende 10 seconden. Haal de tomaten uit het water en koel ze direct in ijskoud water. Haal met een klein mesje het velletje van de tomaten. Snijd de ontvelde tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snijd de tofu in blokjes. Snijd de grote shii-takes door de helft. Snijd de rawit en de lente ui fijn. Verhit een scheut olie in een wajang of wok en bak de tofu aan tot deze licht is gekleurd. Voeg de shii-takes, de rawit en de lente ui toe. Bestrooi dit met de suiker en voeg de tomatenblokjes toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker