De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tofu, tomaten en shii-takes

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tofu, tomaten en shii-takes

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook, snijd een klein kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze in het kokende water gedurende 10 seconden. Haal de tomaten uit het water en koel ze direct in ijskoud water. Haal met een klein mesje het velletje van de tomaten. Snijd de ontvelde tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snijd de tofu in blokjes. Snijd de grote shii-takes door de helft. Snijd de rawit en de lente ui fijn. Verhit een scheut olie in een wajang of wok en bak de tofu aan tot deze licht is gekleurd. Voeg de shii-takes, de rawit en de lente ui toe. Bestrooi dit met de suiker en voeg de tomatenblokjes toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.