Timo’s Feyenoordtaart

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Moskovisch beslag
Verwarm de oven voor op 185 ºC.
Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met het cacaopoeder. Spatel het eiwit door de eidooiers. Roer de boter erdoor en spatel het bloemmengsel erdoor. Vet de cakevorm in met boter en leg er een cirkel bakpapier in. Schenk het beslag erop en bak de cake circa 35 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is.

Sinaasappelcrème
Houd een scheutje sinaasappelsap achter en breng de rest met de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met het scheutje sinaasappelsap en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng het sinaasappelsap door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de sinaasappelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten. Laat de sinaasappelcrème op een bakplaatje afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de sinaasappelcrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door.

Snijd het biscuit in drie lagen. bestrijk een plak met de sinaasappeljam en de andere plakken met de sinaasappelcrème. Leg de plakken op elkaar en bestrijk de boven- en zijkant ook met de sinaasappelcrème.  

Gele marsepein
Kneed de marsepein met de kurkuma tot de marsepein egaal van kleur is. Als de marsepein te droog is, voeg dan een scheutje water toe.

Donkere marsepein
Kneed de marsepein met het cacaopoeder tot de marsepein egaal van kleur is. Als de marsepein te droog is, voeg dan een scheutje water toe.

Rode marsepein
Kneed de marsepein met de bietenpoeder en een beetje bietensap tot de marsepein egaal van kleur is. Als de marsepein te droog is, voeg dan een scheutje water toe.

Gele fondant
Roer de poedersuiker met het water en de kurkuma tot een spuitbaar glazuur.

Rol de witte marsepein dun uit en bekleed de taart ermee. Maak met behulp van een voorbeeld, de gekleurde marsepein en de gele fondant het Feyenoordlogo.

Ingredienten

1
Porties

Moskovisch beslag

  • 90 g boter
  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem
  • 1 tl cacaopoeder

Sinaasappelcrème

  • 250 ml sinaasappelsap
  • 50 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker
  • 2 el sinaasappeljam

Marsepein logo

Gele marsepein

  • 100 g marsepein
  • 1 el kurkuma

Donkere marsepein

  • 200 g marsepein
  • 2 el cacaopoeder

Rode marsepein

  • 100 g marsepein
  • 1 el bietenpoeder
  • scheutje bietensap

Gele fondant

  • 1 tl water
  • 2 el kurkuma
  • poedersuiker

Extra nodig

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • letterstekers
  • deegroller
Geef je waardering
3