Tagliatelle verdi ai funghi (groene tagliatelle met paddenstoelen)

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Deeg
Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en laat de spinazie slinken tot al het vocht verdampt is. Pureer de spinazie helemaal fijn met behulp van een staafmixer.

Strooi de bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden. Voeg de spinaziepuree, eieren, water en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Tagliatelle
Stel de pastamachine in op stand 5 en zet het opzet-stuk erop met het brede mes. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een mooie dunne plak. Draai vervolgens een stuk van het deeg door de pastamachine. Je krijg nu een dunnere plak. Van stand 5 ga je naar stand 3. Draai de plak er nogmaals door en stel de machine in op stand 1. Draai het deeg erdoorheen en vervolgens draai je de dunne plak door het tagliatelle-mes. Vang de slierten op en leg ze plat uit op een bebloemde snijplank of aanrecht. Je kan de pasta ook over een stok hangen om ze in te laten drogen. Dit duurt circa 30 minuten.

Ai Funghi
Borstel de cantharellen schoon en snijd grof. Verhit olijfolie en boter in de koekenpan. Bak de cantharellen in circa 5 minuten goudbruin. Pel de knoflook en pers uit boven de pan. Voeg de witte wijn toe. Rooster de pijnboompitten circa 2 minuten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en houd apart.

Kook de verse pasta al dente in circa 2 minuten. Giet de pasta af en roer door de cantharellen. Voeg de gesneden lente-ui en pijnboompitten toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Rasp er de Parmezaanse kaas overheen.

TIP: Mocht je geen pastamachine hebben, maak de pasta dan net zoals Giovanni: rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. Vouw het deeg vervolgens twee keer dubbel en snijd er haaks op de vouw lange repen van.

Ingredienten

4
Personen

Tagliatelle verdi

  • olijfolie
  • 100 g bladspinazie
  • 300 g dubbel 00 bloem
  • 3 eieren
  • 3 tl water
  • 0.5 tl zout

Ai Funghi

  • 400 g cantharellen
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 25 ml droge witte wijn
  • 3 el pijnboompitten
  • 3 lente-uitjes
  • Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • pastamachine
  • rasp
  • staafmixer
  • plastic folie
  • deegroller
Geef je waardering
2