Tagliatelle con asparagi e tartufo (tagliattelle met asperge en truffel)

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Breng een pan water aan de kook met een beetje zout.
Snijd de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 centimeter.

Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten in een scheutje olijfolie. Voeg de asperges toe en blus af met de witte wijn. Verbrokkel de gorgonzola. Voeg de room en gorgonzola toe aan de asperges. Pluk de basilicum en rasp de Parmezaanse kaas. Voeg toe aan de saus en roer goed door.

Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Snijd de gedroogde tomaten in repen. Voeg de truffelpasta en gedroogde tomaten toe.
Garneer met wat takjes basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Tagliatelle con asparagi e tartufo

  • 400 g tagliatelle
  • 1 bos groene asperges
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 70 g gorgonzola
  • 150 ml room
  • 2 takjes basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g gedroogde tomaten op olie
  • 1 el truffelpasta
Geef je waardering
8