Stoofprei in tomatensaus en rozemarijn krieltjes

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De rozemarijnkrieltjes:

  • Verhit olie in een pan.
  • Voeg de krieltjes toe en bak in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en hak fijn en voeg toe aan de krieltjes.

De stoofprei:

  • Pel de sjalotten en snipper fijn.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden, snijd in ringen van circa een halve centimeter. Was de prei en laat goed uitlekken.
  • Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit olie in een pan.
  • Voeg prei en de sjalot toe en fruit al roerend.
  • Voeg 50 ml water en de boter toe.
  • Schep er de tomatenpuree bij en roer goed door.
  • Voeg 50 ml water toe.
  • Voeg nu de tomaten toe aan de pan en laat gaar stoven.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Voeg de paprika toe aan de tomatensaus.
  • Snijd de feta in blokjes. Neem de saus van het vuur en voeg de feta toe. 

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Stoofprei in tomatensaus en rozemarijn krieltjes

  • zonnebloemolie
  • 700 g mini krieltjes (voorgegaard)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 sjalotjes
  • 2 preien
  • 8 tomaten
  • 1 klontje boter
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 rode paprika's
  • 300 g feta
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4