Sophie’s Toscaanse bruidstaart

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Amandelcake
Verwarm de oven op 180 ºC. Smelt de boter. Maal de bloem met de geschaafde amandelen tot een fijn poeder in het bakje van de staafmixer. Klop de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers door het eiwit en spatel het amandel-bloemmengsel en de gesmolten boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de taartvorm en bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen. Snijd er met behulp van de mal een hartvorm uit.

Frambozenvulling
Week de gelatine in ruim water. Breng het water, suiker en het sap van een citroen aan de kook tot de suiker is opgelost. Roer de jam erdoor. Haal de pan van het vuur, los de geweekte gelatine erin op en roer goed door. Meng de frambozen erdoor en laat afkoelen.

Vanille-botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk (houd een klein scheutje achter) met het vanillemerg en de suiker aan de kook. Roer de eidooiers los. Voeg de bloem en het achtergehouden scheutje melk erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een spuitbare botercrème. Schep de botercrème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

Marsepeinen roosjes
Meng het bietenpoeder met een scheutje water en kneed door de marsepein tot deze egaal gekleurd is. Rol de marsepein tot een pil met een doorsnede van circa 3 centimeter. Snijd de pil in kleine schijfjes. Wrijf met een krabbertje de schijfjes dun uit tot bloemblaadjes. Herhaal dit een aantal keer tot er voldoende blaadjes zijn voor een roosje. Een roos heeft ongeveer 10 blaadjes. Vouw de blaadjes om elkaar tot er een roosje ontstaat. Herhaal dit tot de marsepein op is. Kijk naar het filmpje om te zien hoe je de roosje het beste kunt maken.

Afwerking
Rol de marsepein uit tot circa 2 millimeter dik. Steek of snijd een hartvorm eruit. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de chocolade in een cornetje. Spuit de vanille-botercrème langs de zijkant en de randen van de amandelcake. Spuit circa 4 centimeter van de cakerand een hartvorm met de botercrème. Bestrooi dit hart met de gestampte muisjes en leg het marsepeinen hart erop. Spuit de naam van bruid en bruidegom op het marsepeinen hart. Vul het tussenliggende gedeelte met de frambozenvulling. Garneer met de marsepeinenroosjes en muntblaadjes.

Ingredienten

1
Porties

Amandelcake

  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 8 eiwitten
  • 200 g suiker
  • 10 eidooiers

Frambozenvulling

  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 140 g frambozenjam
  • 250 g diepvriesframbozen

Vanille-botercrème

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 500 g boter
  • 120 g poedersuiker

Marsepeinen roosjes

  • 1 el bietenpoeder
  • 200 g marsepein

Afwerking

  • 100 g marsepein
  • 50 g pure chocolade
  • 100 g gestampte muisjes
  • 3 takjes munt

Extra nodig:

  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • boter om in te vetten
  • taartvorm van 32 cm doorsnede
  • bakpapier
  • kartonnen mal van een hart
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • krabbertje
  • hartvormige steker
  • plasticfolie
Geef je waardering
0