Shish barak

4
Gemiddeld
Shish barak

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Deeg
Kneed zoveel water door de bloem en een snufje zout tot je een soepele bal deeg hebt. Kneed het deeg circa 15 minuten tot het deeg soepel en elastisch is.

Vulling
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui in circa 5 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt bruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de pijnboompitjes, kaneelpoeder en pimentpoeder toe en bak nog circa 10 minuten op middelhoog vuur.

Shish barak
Rol het deeg dun uit tot circa 1 millimeter dik. Steek er met een borrelglaasje of stekertje cirkeltjes uit met een doorsnede van circa 4 centimeter.
Leg in het midden van elk cirkeltje een theelepel gehaktvulling en klap dicht als een halvemaan. Druk de randen goed dicht, vouw de puntjes naar elkaar toe en plak ze vast. Pel de knoflook. Verwarm de yoghurt met de maïzena en rasp de knoflook erboven. Breng op smaak met de gedroogde munt en een beetje zout. Leg de naveltjes in de warme yoghurt en gaar ze circa 10 minuten.

Serveer de naveltjes in ruime hoeveelheid yoghurt in kommetjes.

Ingredienten

4
Personen

Shish barak

  • 200 ml water
  • 310 g bloem
  • 1 ui
  • milde olijfolie
  • 150 g lamsgehakt
  • 50 g pijnboompitjes
  • 0.5 el kaneelpoeder
  • 0.5 el pimentpoeder
  • 1 kg Turkse yoghurt
  • 2 el maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gedroogde munt
Shish barak
Geef je waardering
4