De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

scholrolletjes met gebakken witlof

30 MIN
Scholrolletjes met gebakken witlof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. 

Rasp de citroen en voeg het toe aan de crème fraiche. Pers het sap uit de citroen en meng het ook door de crème fraiche. Schenk de ahorn siroop erbij en meng goed door. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de dressing.

Zorg ervoor dat de dressing in een ruime kom zit, zodat de aardappels er bij kunnen. Meng de aardappels met de dressing. Snijd de radicchio in grove ringen en voeg ook toe aan het aardappelmengsel. Snijd de appel eerst in plakjes en vervolgens in reepjes. Ook deze toevoegen aan de salade. De gekookte bieten in dezelfde blokjes snijden als de gekookte aardappels en aan de salade toevoegen. Voeg als laatste de walnoten toe en maak op smaak met peper en zout.

Snijd de plakjes bacon op maat zodat ze precies op de filets passen. Bewaar de afgesneden randjes. Kruid de filets met peper en zout en rol ze stevig op, met de bacon naar binnen toe. Leg elk rolletje op een stukje plasticfolie en vouw de plasticfolie dicht over de filetrolletjes.

Breng de room aan de kook, voeg de bacon resten toe aan de room. Roer het romig met de staafmixer. Snijd de dille fijn en voeg toe aan de saus. De saus warm houden.

Kook de ingepakte filetrolletjes 10 minuten in een kookpan gaar. De temperatuur van het water moet net onder het kookpunt liggen.

Verhit ondertussen de boter in een pan.

Haal de witlofblaadjes los. Wanneer de boter begint te schuimen de witlof erbij doen en al omscheppend bakken. Breng het witlof op smaak met peper en zout.

Haal de rolletjes uit de pan en verwijder het plasticfolie. Snijd het rolletje in plakjes.

Serveer de salade, gebakken witlof samen met de gesneden vis. Druppel de dille saus over de vis.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker