Spaghetti met kastanjechampignons, tomaat en Parmezaanse kaas

130
Makkelijk
Spaghetti met kastanjechampignons, tomaat en Parmezaanse kaas

Ingredienten

4
Personen

Voor de spaghetti

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kastanjechampignons
  • 500 g spaghetti (liefst wat dikkere)
  • Japanse sojasaus
  • 1 limoen
  • 250 g gekleurde cherrytomaten
  • 1 bos basilicum
  • 150 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken of parten. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de champignons en knoflook toe en bak tot de champignons mooi bruin zijn.

Kook intussen de spaghetti al dente. Blus de champignons af met een scheut sojasaus en wat limoensap. Snijd de cherrytomaten in stukjes. Scheur of snijd een handvol basilicumblaadjes. Giet de pasta af. Meng de spaghetti met de champignons, tomaten en basilicum. Breng op smaak met peper.

Doe de spaghetti op de borden of een grote schaal en rasp er de Parmezaanse kaas over.

Spaghetti met kastanjechampignons, tomaat en Parmezaanse kaas
Geef je waardering
130