Chermoula
Pluk en snijd de koriander fijn. Pel en stamp de knoflook met de koriander, komijn en paprikapoeder fijn in de vijzel.
Voeg zoveel azijn toe tot het een pasta wordt en breng op smaak met zout.
Sardientjes
Maak de sardientjes schoon. Smeer de sardientjes in met de helft van de chermoula en marineer ze circa 10 minuten.
Verdeel de rest van de chermoula over de binnenkant van de sardientjes. Leg steeds twee sardientjes als een tosti op elkaar en wentel ze door de bloem. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de sardientosti’s in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Serveer met een partje citroen.
Tomaat-uiensalade
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel en snijd de rode ui fijn en bestrooi met zout.
Pel en snijd de witte ui fijn. Meng de rode ui met de tomaat, witte ui, arganolie, zout en royaal peper.
Een gerecht van gepaneerde en met koriander gekruide sardientjes geserveerd met een tomatensalsa.
0 reacties