De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei

40 MIN
Salade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Paprikagelei
Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de gepofte paprika grof. Pureer de knoflook met de geroosterde paprika, tomatensap en de wijnazijn in een blender fijn. Schenk in een pan en breng aan de kook. Los hierin de agar agar op en laat circa 1 minuut doorkoken.
Bekleed een bakplaat met plasticfolie en schenk het paprikamengsel hierop uit. Laat circa 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Komkommerlinten
Kneus voor de zoetzuur de korianderkorrels en kook ze samen met de azijn, water, suiker en laurier tot de suiker is opgelost.
Schil de komkommer met een dunschiller. Schil daarna lange linten van de komkommer tot aan de zaadlijst. Meng de komkommerlinten met het zoetzuur.

Makreelsalade
Maak de makreel schoon en verwijder alle graten. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin. Pluk en hak de dragon fijn. Meng de pijnboompitten en de dragon door de makreel en breng op smaak met de rasp van de sinaasappel, olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
Pluk de gele harten van de sla en leg ze in ijswater.

Serveren
Haal de paprikageiei uit de koeling, steek deze uit en leg vervolgens op een bord.
Bekleed dit met de sla, komkommerlinten en de makreelsalade

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker