De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van gerookte makreel, appel en gedroogde tomaatjes

Verwarm de oven voor op 90 ºC. Snijd de tomaten in 4 parten en leg de tomaten naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen. Strijk ze licht in met olijfolie en laat ze circa 6 uur in de voorverwarmde oven konfijten. Controleer regelmatig en draai ze na 3 uur om.

300 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Salade van gerookte makreel, appel en gedroogde tomaatjes

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gedroogde tomaatjes
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Snijd de tomaten in 4 parten en leg de tomaten naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen. Strijk ze licht in met olijfolie en laat ze circa 6 uur in de voorverwarmde oven konfijten. Controleer regelmatig en draai ze na 3 uur om.

Laat de tomaten afkoelen. Pel en pers de knoflook in een pot. Voeg de verse kruiden en de afgekoelde tomaten toe. Schenk het geheel onder olie en voeg een beetje zout en versgemalen peper toe.

Je kunt deze gedroogde tomaatjes maanden bewaren op een donkere plaats, zolang ze maar onder olie staan.

Vinaigrette
Pel en snipper de sjalot. Roer de mosterd met de sjalot, azijn, honing, beetje zout en versgemalen peper door elkaar met een garde. Voeg al roerende de olijfolie toe en blijf roeren tot er een goed gemengde vinaigrette ontstaat. Snijd de peterselie fijn en meng erdoorheen.

Salade
Snijd de appel in dunne plakjes en snijd vervolgens julienne. Pers de limoen uit en meng het sap met de appelreepjes om verkleuring tegen te gaan. Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de kop en staart van de gerookte makreel en maak deze schoon. Verwijder alle graatjes en de huid.

Serveren
Vermeng de sla met olijfolie of een gedeelte van de vinaigrette en leg in het midden van het bord. Verdeel de makreel over de borden. Steek de zongedroogde tomaten door de salade. Garneer met de bosui, julienne van appel en druppel een beetje vinaigrette om de salade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker