Was de quinoa in een bolzeef en laat dit uitlekken. Pel en snipper de ui grof. Snijd het spek en champignons in reepjes. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de olie in de pan en bak de ui, knoflook en spek glazig. Voeg de quinoa toe, vervolgens de wijn, visfond en slagroom erbij en zet het vuur laag. Laat de quinoa afgedekt in circa 20 minuten gaar worden. Roer er de champignons door en laat het vocht in circa 7 minuten verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Plaats een bakring op bord en druk er de quinoa in. Verwijder de ring en rasp er Parmazaanse kaas over.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en doe het in een kom. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Schil de advocado’s en snijd in tweeën. Voeg dit alles toe in de kom met ijsbergsla. Voeg limoensap, mosterd, crème fraiche en olijfolie samen in een bakje. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer het goed door elkaar. Verdeel de dressing over de sla. Doe de salade in de uitgeholde avocado’s
0 reacties